Sfaturi și inspirație

Cum să vă pregătiți propriul buchet cu flori uscate!

Cum să vă pregătiți propriul buchet cu flori uscate!

Buchetele cu flori uscate sunt din nou la modă. Această tendință din anii '70 și '80 a revenit. Spre deosebire de un buchet cu flori proaspete, cel cu flori uscate poate fi păstrat luni și chiar ani de zile. Iată cât de mult vă puteți bucura de florile dvs.! Și odată ce le-ați uscat, există și alte activități verzi pe care le puteți încerca. Din păcate, nu toate plantele și florile sunt adecvate pentru a fi uscate. Horteka vă poate ajuta să alegeți cele mai potrivite flori și plante și vă va arăta cel mai bun mod de a le usca.

Ce specii de flori sunt cele mai potrivite a fi uscate?

Nu toate plantele și florile sunt adecvate pentru a fi uscate. Florile cu tulpini robuste, lemnoase și de culoare deschisă, reprezintă cea mai bună alegere pentru orice buchet uscat. Printre acestea se numără florile unor plante perene precum lavanda, trandafirii și hortensiile. Aceste flori au tulpini perfecte pentru a fi uscate și aduc culori frumoase în buchetul dvs. uscat. Unele flori care cresc din semințe, precum floarea-soarelui și macii, sunt la fel de potrivite, dar multe plante care cresc din bulbi de flori nu sunt potrivite pentru a fi uscate. Mai bine puneți aceste specii într-un buchet de flori proaspete. Desăvârșiți-vă buchetul de flori uscate cu verdeață din propria dvs. grădină. Iarba ornamentală este și ea foarte potrivită pentru uscat și nu ar trebui să lipsească din niciun buchet. Tulpinile de miscanthus și inflorescențele de iarbă de pampas reprezintă opțiuni deosebit de bune.

Care sunt cele mai bune moduri de a usca florile?

Există multe modalități de a usca plantele și florile. Metoda dvs. de uscare depinde de ce veți face cu florile uscate, de cât timp aveți la dispoziție și de cantitate. Horteka explică cele mai bune patru metode pentru dvs.:

1.Uscarea la aer

Cea mai obișnuită metodă de a usca florile și plantele este folosirea aerului. Culegeți din grădină florile și plantele pe care vreți să le uscați. Îndepărtați frunzele în exces de pe tulpini, pentru ca florile sau plantele să se usuce mai repede. Apoi sortați florile în grupuri după varietate, legați-le laolaltă și atârnați-le cu susul în jos într-un loc întunecos și uscat. În mod ideal, acest loc nu ar trebui să fie prea rece. O alegere adecvată ar fi un garaj sau un pod deasupra sistemului de încălzire. Dacă sunt atârnate într-o zonă umedă, florile și plantele pot mucegăi. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că mănunchiurile sunt mici sau atârnați toate florile și plantele individual. După două-patru săptămâni veți avea un buchet splendid de flori uscate. Durata exactă necesară pentru uscarea florilor depinde de cât de groase sunt tulpinile și de mediul în care sunt atârnate.

2. Silicagel

Dacă nu aveți un loc întunecat și uscat în casă sau nu doriți să așteptați mai multe săptămâni, silicagelul va face florile să se usuce mai repede. Utilizați un recipient etanș, suficient de mare pentru a pune la uscat în el florile și plantele. Umpleți fundul recipientului cu doi-trei centimetri de granule de silicagel. Puneți florile și plantele în recipient, cu frunzele în silicagel, asigurându-vă că nu se ating unele de altele. Adăugați mai mult silicagel, până când florile și plantele sunt acoperite complet. Puneți capacul pe recipient, pentru a-l închide etanș. Verificați după câteva zile dacă florile și plantele s-au uscat. Vor fi gata când petalele par a fi de hârtie.

3. Uscarea în cuptorul normal sau în cel cu microunde

Veți obține cele mai rapide rezultate prin uscarea într-un cuptor sau la microunde. Aceasta este și cea mai riscantă metodă, deoarece este foarte ușor să uscați florile și plantele la o temperatură prea mare sau prea mică. Și pentru această metodă se folosește silicagel. Luați un recipient mic și înalt și acoperiți-i fundul cu silicagel. Amplasați florile și plantele cu susul în jos în recipient și puneți-l în cuptor sau la microunde. Puteți folosi uscarea la cuptor doar dacă aveți cuptor cu ventilator. Începeți cu o temperatură scăzută, de circa 40 de grade și experimentați pentru a afla ce se potrivește pentru fiecare tip de plantă. Pentru a usca plantele ar trebui să fie suficiente două-cinci minute. După uscare, este foarte important să curățați cu grijă florile și plantele, pentru a îndepărta tot silicagelul.

4. Presare

Poate că vă mai amintiți cum presați cu ani în urmă flori pentru colecția dvs. între filele cărților. Presarea nu este o metodă bună pentru a pregăti buchete uscate. Puteți realiza alte lucruri cu florile presate, de exemplu colaje sau tablouri. Uscați florile punându-le între foi de hârtie de copt și presându-le între cărți sau într-o presă de bricolaj. Puteți confecționa una singuri, din placaj și patru șuruburi. Faceți câte o gaură în cele patru colțuri, prin care să treacă șuruburile. Puneți florile pe una dintre foile de placaj și puneți cealaltă foaie deasupra. Strângeți bine șuruburile, pentru a presa florile.

Sfat: după ce se usucă plantele și florile, Horteka vă recomandă să le stropiți cu fixativ de păr. Acest lucru le va ajuta să-și păstreze forma și să arate drăguț mai multă vreme.

Doriți să încercați să uscați flori? Începeți prin a vă aranja propria grădină de flori pentru tăiat.

 

Analizați gama Horteka cu plante pentru grădină

Plante cu rădăcini nude: ce sunt și cum le plantăm?

Plante cu rădăcini nude: ce sunt și cum le plantăm?

Denumirea cu 'rădăcină nudă' semnifică faptul că rădăcina plantei este liberă. Cultivatorii noștri îndepărtează rădăcinile din pământ, atunci când plantele au împlinit 1 an. Planta a înflorit deja, așadar a avut la dispoziție un an întreg pentru a se fortifica. În acest mod, știm cu siguranță că planta este într-o stare bună. Rădăcinile nude ale plantelor noastre perene sunt viguroase. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de ele în grădina dvs. pe tot parcursul anului.

 

Care sunt beneficiile plantelor cu rădăcină nudă?

Plantele cu rădăcină nudă au anumite beneficii în plus față de cele crescute în ghivece de pepinieră.

 • Rădăcinile sunt foarte puternice, datorită anului petrecut în pepinieră, în grija cultivatorului. În primul an de la plantare, planta se fortifică mult față de cea plantată în ghivece.
 • Plantele cu rădăcină nudă se prind mult mai repede. După plantare, rădăcinile iau imediat contact cu pământul, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor plantate în ghivece. Pentru acestea din urmă, balotul de rădăcini ar trebui să ia contact cu solul mai întai. De aceea poate dura mai mult până vor începe să crească.
 • Plantele cu rădăcină nudă încep să crească mult mai repede după plantare. Plantele în ghivece pot avea un proces de creștere încetinit, cauzând boli sau chiar pierderea lor.
 • Plantele cu rădăcină nudă sunt mai puțin sensibile la medii uscate, vreme rece sau umedă, decât cele plantate în ghivece. De obicei nu suferă în urma fluctuațiilor de temperatură, iar acest aspect este foarte benefic pentru creșterea și sănătatea plantei.

Horteka.ro vă livrează plantele cu rădăcină nudă într-un ambalaj ecologic, nu într-un ghiveci din plastic. Acestea sunt confecționate din trestie de zahăr și pot fi reciclate. Rezultatul este o emisie mai mică de CO2 decât în cazul ghivecelor de pepinieră din plastic biodegradabil. Punga conține turbă. Așadar, rădăcinile nu trebuie să fie imediat plantate după livrare. Pot fi depozitate într-un loc răcoros, fără a necesita întreținere suplimentară.

Plantele cu rădăcină nudă revin în forță!

Vă veți întreba dacă aceste plante cu aspect de ramuri uscate sunt încă vii. Da, sunt vii cu siguranță! Este posibil ca unele dintre plantele pe care le livrăm să aibă un aspect mai uscat. Totuși, vă puteți bucura de ele din momentul în care încep să crească. Datorită anului de creștere prin care au trecut, acestea se revitalizează și sunt foarte puternice!

 

Cum plantăm rădăcinile nude?

Plantarea varietăților cu rădăcini nude este distractivă și ușor de realizat. Mai jos veți găsi câteva sfaturi utile pentru plantare:

1. Plantarea rădăcinilor poate fi făcută în ghivece, borduri sau direct în grădină
2. Rădăcinile trebuie mereu îndreptate în jos.
3. Pentru obținerea unui aranjament bogat, pregătiți o groapă de 2 ori mai adâncă decât diametrul balotului de rădăcini. În acest fel, fiecare rădăcină va avea spațiu suficient pentru a se dezvolta și niciuna nu va fi îndoită.

4.Acoperiți rădăcinile cu pământ, care asigură nutrienții necesari, cel puțin 60 de zile.

5. Dacă rădăcina are un vlăstar verde, acesta trebuie lăsat la suprafață.

6.Dacă aveți doar o rădăcină mare de plantat, aceasta trebuie plantată “cu capul în jos” chiar la baza solului

7. După plantare, udați doar atunci când pământul este uscat. Este important ca pământul să rămână umed. Dacă nu plouă timp de mai multe zile, udați plantele în exces.

8. Puteți începe fertilizarea atunci când înflorirea a început. Folosițifertilizator organic de grădină sau peleți nutritivi, atât în cazul plantelor la ghiveci cât și al celor plantate în grădină.

 

Când cresc și înfloresc aceste rădăcini?

Rădăcina va crește când vremea se încălzește. Dacă le plantați toamna, va dura ceva mai mult. Rădăcina se va fortifica în această perioadă. Dacă plantați primăvara, vor crește mai repede. Puteți planta aceste rădăcini tot timpul anului, cu excepția perioadelor de îngheț.

Analizați gama noastră de plante perene

Avantajele plantării în sezonul de toamnă

Avantajele plantării în sezonul de toamnă

După ce a trecut vara și vremea devine mai rece și ploioasă, nu ne mai gândim în mod normal la munca din grădină. Acest lucru este însă recomandat! Plantarea de toamnă are multe avantaje pentru calitatea creșterii și înfloririi arbuștilor, copacilor, tufelor și plantelor perene din grădina dvs. Vă explicăm cu plăcere cum funcționează acest lucru și ce efect are, pentru a putea începe și dvs. munca în grădină în această toamnă.

1.     Starea de repaus a plantelor asigură cea mai bună pregătire

O bună parte din plante încep să crească doar primăvara. De ce este atunci recomandată plantarea de toamnă? Există motive întemeiate în acest sens. Toamna, fluxul de sevă din plante ajunge să se oprească încetul cu încetul. Apoi, plantele ajung într-un soi de repaus. În acest moment pot fi ușor plantate sau replantate.

2.     Cele mai bune condiții ale solului

În afară de acestea, la începutul toamnei solul este încă cald și rămâne umed datorită ploilor. Rădăcinile arbuștilor, plantelor perene, copacilor și tufelor îndrăgesc solurile calde și ușor umede. Astfel, se pot dezvolta bine înainte de venirea iernii. Dacă plantați aceste plante doar primăvara, atunci va trebui să așteptați ca rădăcinile să se dezvolte, lucru care va duce la înflorirea întârziată sau mai puțin abundentă. Noile rădăcini au nevoie de mai multă apă pentru a se dezvolta. Toamna au suficient de multă umiditate. În sezonul de primăvara există o probabilitate mai mare de uscare, motiv pentru care este necesară udarea periodică.

3.     Dezvoltarea rădăcinilor înainte de sosirea iernii

În sfârșit, plantele au timp să se pregătească pentru lunile reci de iarnă. Rădăcinile se pot dezvolta până la sosirea iernii și vor trece astfel mai bine peste sezonul rece.

Descoperiți sortimentul nostru de copaci și arbuști


„Nu-mă-uita”: Pregătiți-vă grădina pentru primăvară

Toamna sunt multe de făcut în grădină. De exemplu, ar trebui să scoateți din pământ plantele bulboase anuale, plantate în primăvara și vara trecută. În plus, acum este perioada potrivită pentru tuns. Gândiți-vă, de exemplu, la o tufă de liliac de vară, la o tufă de trandafir sau la pomi fructiferi. De îndată ce munca din grădină este terminată, bulbii florilor anuale sunt scoși din pământ și deșeurile din grădină sunt strânse, puteți începe plantarea. Mai întâi, pregătiți cu atenție solul, înainte de a începe plantarea. Majoritatea plantelor de grădină preferă solurile bogate în substanțe nutritive și permeabile. Afânați bine solul și amestecați-l cu pământ pentru flori proaspăt sau cu îngrășământ organic, pentru a-l face mai bogat în substanțe nutritive. Apoi, puteți trece la plantat! Vă doriți un alt loc pentru arbustul, tufele și/sau copacii dvs.? Atunci toamna este cea mai bună perioadă pentru acest lucru.

Doriți să aveți culoare în grădină imediat ce vine primăvara? Este bine, pentru că timpul de plantare a bulbilor începe toamna. Decorați-vă straturile și ghivecele pentru flori cu plantele dvs. bulboase preferate. Vreți să știți cum se pot planta cel mai bine plantele bulboase? Atunci citiți articolul „Plantarea bulbilor de flori în ghivece”. Gândiți-vă chiar să combinați bulbi cu plante perene. Acest lucru va crea în sezonul de primăvară, o imagine minunată, multicoloră. Sunteți indeciși și nu știți dacă ar trebui să alegeți între trandafiri crescuți în ghivece sau vă jucați mai bine de-a grădinarul cu rizomii noștri? Aceste plante perene se livrează sub formă de rădăcini nude, dar se vor dezvolta excelent primăvara și vor înflori cu atât mai frumos.

Pe scurt, mergeți în această toamnă în grădină și pregătiți totul pentru o primăvară însorită. Sunteți în căutarea celor mai frumoși copaci, arbuști, a celor mai frumoase tufe și plante perene? Atunci aruncați repede o privire pe site-ul nostru! Descoperiți plantele noastre bulboase.

Descoperiți sortimentul nostru de plante bulboase

Decorațiuni de toamnă, cu ajutorul plantelor din propria grădină

Decorațiuni de toamnă, cu ajutorul plantelor din propria grădină

Toamna a început! Frunzele au început să cadă din copaci, iar natura produce cele mai frumoase culori de toamnă. Este momentul perfect să vă apropiați ceva mai mult de natură și să începeți să aduceți mai multe plante în viața dvs. Cum ați putea să o faceți mai bine decât aducând natura înăuntru? Începeți cu frunze și cu ramuri din grădina dvs. și realizați decorațiuni de toamnă! Inspirați-vă dintr-o serie de lucrări de artă decorativă de toamnă.

 

1. Decorațiune pentru perete

Bineînțeles că în această toamnă doriți să țineți pasul cu tendințele verzi. Următoarea tendință nu poate lipsi din locuința dvs. Verdeața pe perete este de multă vreme la modă, dar crengile tomnatice devin și ele tot mai populare. Strângeți cât mai multe frunze, de culori diferite și de la cât mai multe tipuri de copaci. Arțarul japonez este un punct de pornire fantastic. Numit și Acer, acest copac are o mulțime de culori. Pe lângă culoare, vă puteți juca și cu forma frunzelor. De exemplu, frunzele lalelelor au o formă aparte. În sfârșit, pentru o notă tradițională, folosiți și câteva frunze de stejar. Înșirați frunzele pe o panglică cu accesorii vesele, cum ar fi scorțișoară parfumată, felii uscate de portocală sau păharele cu lumânări. Suspendați decorațiunea de o creangă puternică din propria grădină. De exemplu, o ramură de stejar sau de măr.

 

2. Lumânări decorative

Mai aveți frunze rămase de când ați realizat crengile tomnatice? Nu le aruncați! Puteți pregăti de exemplu lumânări frumoase din acestea. Veți intensifica imediat atmosfera de toamnă din locuință. Aveți nevoie doar de frunze prin care lumina poate pătrunde, borcane de sticlă și adeziv. În acest scop, folosiți mereu frunze uscate. Sunt mai subțiri și lasă lumina să pătrundă așa cum trebuie prin ele. Iată cum ar trebui să procedați:

 • Pasul 1: Luați un borcan gol și curat și îndepărtați etichetele de pe acesta.
 • Pasul 2: Strângeți frunzele pe care vreți să le folosiți. Frunzele de arțar și de stejar sunt foarte potrivite.
 • Pasul 3: Adăugați puțin adeziv pe frunze și presați-le pe interiorul borcanului.
 • Pasul 4: Puneți luminițe în borcane și relaxați-vă în propria pădure din casă.

 

3. Plantare creativă

Plantele în ghivece sunt utile pentru colțurile goale ale camerelor de zi sau ale dormitorului. Așadar, apucați-vă de plantare creativă. De exemplu, de ce să nu puneți plante suculente într-un dovleac? Dovleacul se potrivește perfect cu toamna și este un accesoriu natural. Fantastic pentru ușa de la intrare! Sau luminați zilele întunecate cu o piesă draguță de Crăciun, cu lumânări. Folosiți un bol sau o cutie și umpleți-le cu pământ pentru ghivece. Așezați lumânările în borcănașe separate, în pământul pentru ghivece și asigurați-vă că sunt stabile. Completați locurile rămase în pământ cu bulbi de flori pentru interior. Zambila și Amaryllis sunt plantele perfecte pentru acest lucru. Acești bulbi înfloresc devreme. Acoperiți totul cu mușchi, pentru o adevărată senzație de toamnă.

 

4. Masa de toamnă

V-au mai rămas materiale din grădină? Atunci pregătiți o masă de toamnă drăguță. Îmbrăcați-vă masa din sufragerie sau măsuța de cafea în culori de toamnă. De ce aveți nevoie?

 • O placă sau un platou pe care să așezați toate decorațiunile naturale de toamnă
 • Borcănașe cu lumânărele
 • Toate materialele rămase de la celelalte decorațiuni

Așezați borcănașele cu lumânări în centrul plăcii sau platoului. Umpleți locurile goale cu frunze colorate. Încheiați cu dovlecei decorativi, figurine din castane și din ciuperci. Pentru a aduce mai multă animație, puteți adăuga piticuți. Iată o priveliște veselă.

 

5. Coronițe

Este foarte distractiv, dar și foarte simplu să pregătiți coronițe. Concepeți-vă coronița cu frunzele dvs. preferate din copaci colorați, adăugați câteva ramuri de fructe de pădure și încheiați cu propriile accesorii decorative, precum castanele. Pentru a vă ajuta puțin, iată un procedeu clasic:

Coronița din conifere este un adevărat semn al toamnei și, bineînțeles, puteți pregăti una cu materiale din propria dvs. grădină. În primul rând, utilizați ramuri de conifere ca bază verde. Ați putea folosi, de exemplu, crenguțe de Picea. Acest mini-pom de Crăciun vă va crea starea de spirit pentru perioada sărbătorilor. Așezați copăceii în fața ușii de la intrare sau în grădină, pentru o adevărată feerie de iarnă. Tăiați câteva ramuri pentru primul strat al coroniței. În plus, frunzele de laur sunt frumoase ca plus de verdeață. Nuanțele mai închise ale laurului îi vor da coroniței un aspect mai îndrăzneț. Pentru ceva mai multă culoare în coroniță, puteți adăuga accesorii, de exemplu fructe de laur sau de cătină, castane, conuri de brad sau dovlecei miniaturali. În sfârșit, puneți luminițe în coroniță, pentru zilele mohorâte de iarnă. Acum asamblați coronița:

 • Pasul 1: Luați coronița (care poate fi din lemn, trestie sau spumă) și înfigeți sau așezați frunzele pe aceasta.
 • Pasul 2: Fixați frunzele pe coroniță, utilizând sârma sau ace cu gămălie. Faceți în așa fel încât sârma sau acele să nu se vadă prea tare. De exemplu, pentru a integra frumos acele în coroniță, puteți alege unele cu gămălie roșie.
 • Pasul 3: Adăugați accesorii din natură. Printre acestea, se pot număra castane, conuri de brad, fructe de laur sau dovlecei miniaturali.
 • Pasul 4: Atârnați coronița undeva la vedere, astfel încât să se bucure toată lumea de aceasta.

Analizați gama noastră de copaci și arbuști

Îngrijirea crinilor

Îngrijirea crinilor

Crinul (Lilium) arată frumos în grădină, pe terasă sau pe balcon. Veți dori să combinați crinii într-o bordură cu alte plante de grădină? Sau preferați să-i plantați împreună în ghivece? Aceste plante pot fi așezate și în vază, ca flori tăiate. Crinii sunt întotdeauna o alegere potrivită! Îngrijirea crinilor este simplă și cu puțină atenție, sigur veți fi răsplătiți cu cele mai frumoase flori!

Plantarea crinilor

Îngrijirea crinilor începe de la plantare. Acești bulbi, se plantează toamna sau primăvara, pentru a înflori vara. Bulbii de crin pot fi plantați în pământ din luna septembrie până în luna decembrie (dacă pământul nu a înghețat). Primăvara, bulbii de crin pot fi plantați până în luna aprilie. Plantați bulbii de crin cu lăstarul în sus, la o adâncime cam de două ori mai mare decât înălțimea acestora și udați-i imediat după plantare. Aici veți găsi mai multe informații și sfaturi privind plantarea crinilor.

Crinii pot fi plantați și în ghivece sau în alte recipiente mari, pe terasă sau pe balcon. Când plantați bulbii în ghivece, folosiți pământ proaspăt pentru flori. Pământul pentru flori este un amestec de materiale naturale, este aerisit și reține bine apa. Perfect pentru a ajuta crinii din ghivece să crească și să înflorească corespunzător. Udați plantele aflate în ghivece mai des decât pe cele cultivate în sol deschis.

Udarea crinilor

După plantare, este important ca bulbii de crin să fie bine udați. Acest lucru îi va ajuta să formeze rădăcini. Cu cât vor produce mai rapid rădăcini puternice, cu atât bulbii de flori vor fi mai rezistenți la frig în sezonul de toamnă și iarnă. Aveți grijă să mențineți solul umed și primăvara, dar evitați udarea lui în exces. Crinii neprotejați nu vor tolera seceta extremă sau umiditatea excesivă. Udați doar atunci când solul este uscat la atingere. Crinii au nevoie de apă și în timpul înfloririi.

Fertilizarea crinilor

Crinii au nevoie de îngrășământ suplimentar în sezonul de toamnă. Acest îngrășământ este administrat sub forma fertilizatorilor organici pentru bulbi de flori. Aceștia conțin exact cantitatea potrivită de nutrienți pentru a produce bulbi puternici și o înflorire abundentă. Plantele cu bulb își extrag hrana în principal din bulb, așadar nu trebuie fertilizate foarte des. Dacă doriți să replantați bulbii, trebuie să-i fertilizați doar o dată când încep să înflorească și din nou când perioada de înflorire s-a încheiat.

Gândacul roșu al crinului

Gândacul roșu al crinului are o lungime de circa șapte milimetri. Se recunoaște după spatele roșu și poate produce daune mari la nivelul florilor și al frunzelor de crin. Când crinii au ajuns la înălțimea de circa 15 cm, îi puteți trata cu pesticid 100% natural, pentru a combate insectele de frunze. Aceste produse protejează crinii, fără a deteriora solul.

Doriți să plantați bulbi de crin în această toamnă? Atunci analizați gama de crini de la Horteka. Vă interesează mai mult alte tipuri de bulbi de flori sau încă nu v-ați hotărât ce vreți să plantați? La Horteka veți găsi o gamă vastă de bulbi de flori.

Consultati gama de crini de la Horteka

Plantarea bulbilor de lalele

Plantarea bulbilor de lalele

Îndrăgita lalea este una dintre cele mai cunoscute varietăți de bulbi din lume. Plantarea trebuie efectuată toamna, deoarece acești bulbi înfloresc primăvara. În felul acesta, vă veți putea bucura de o grădină colorată, plină cu lalele.

Tipuri de lalele

Există multe tipuri diferite de lalele, de toate formele și culorile. Unele soiuri abia seamănă cu lalelele. Laleaua cu flori precum cele de crin, cum îi spune și numele, arată exact precum un crin. Lalelele cele mai cunoscute sunt cele simple. Sunt deseori admirate în buchetele cu flori. Lalelele duble sunt mai pline, deoarece au două straturi de petale. Lalelele botanice au flori mai mici și tind să fie mai scurte. Se vor aclimatiza într-un loc liniștit și se vor dezvolta fericite ani de zile.

Plantarea bulbilor de lalele

Bulbii de lalele se plantează toamna, în perioada septembrie-decembrie. Așa că ar fi bine să începeți de pe acum să vă ocupați de grădină! Așteptați până când temperatura solului scade sub 10°C, dar este încă peste limita de îngheț. Cei mai mari bulbi existenți, au nevoie de aproximativ zece săptămâni de temperaturi sub 10°C pentru a se pregăti de perioada de creștere și înflorire. La început, lalelele creșteau în locuri uscate și însorite; veți avea cele mai minunate flori dacă le veți planta în locuri similare. Puteți planta bulbii în sol deschis sau în ghivece pentru flori.

·        Plantarea lalelelor în sol deschis

Bulbii de lalele preferă solurile ușoare, argiloase. Solul nu trebuie să rămână prea umed, deoarece acest lucru va împiedica dezvoltarea corespunzătoare a acestora. De asemenea, bulbii preferă lumina directă a soarelui. Așadar, alegeți un loc în plin soare și cu un bun drenaj. Începeți prin a afâna solul pentru a-l aera. Săpați o groapă de trei ori mai adâncă decât înălțimea bulbului. Ajustați lățimea gropii în funcție de numărul de bulbi pe care doriți să îi plantați împreună. Fiți foarte atenți la distanța dintre bulbi, indicată pe eticheta pachetului. Așezați în groapă fiecare bulb cu lăstarul îndreptat în sus și umpleți-o cu pământ pentru flori. Pământul pentru flori are exact structura potrivită pentru a-i permite bulbului să formeze rădăcini. Apoi, udați puțin și lăsați natura să-și facă treaba.

·        Plantarea lalelelor în ghivece

Dacă grădina dvs. are multe porțiuni pavate sau dacă aveți un balcon, bulbii de flori în ghivece sunt o adevărată bucurie. Alegeți o singură culoare sau o gamă completă. Horteka dispune de mix-uri de lalele gata de plantare, pe care le puteți cultiva pur și simplu în ghivece. Sau puteți deveni creativi și vă puteți crea propriile combinații. Nu uitați să vă asigurați că aveți ghivece suficient de late și de adânci, mai ales dacă doriți să plantați straturi de diferite tipuri de bulbi, procedeu cunoscut ca plantare de tip lasagna. Începeți prin a pune un strat de cioburi sau de hidrogranule pe fundul ghiveciului, apoi umpleți-l cu pământ. Asigurați-vă că recipientul este prevăzut cu găuri de scurgere în partea inferioară, pentru a permite drenarea apei. Plantați întotdeauna cei mai mari bulbi în partea de jos, acoperiți-i cu pământ și apoi plantați-i pe cei mai mici. Fiecare bulb trebuie să se afle la o adâncime de două până la trei ori cât înălțimea sa. Puteți umple fiecare ghiveci până la margine pentru un rezultat epatant. Înfășurați ghivecele în folie cu bule pentru a le proteja împotriva înghețului.


Când înfloresc lalelele?

Lalelele vor fi complet înflorite între lunile martie și mai, când veți putea să vă bucurați de toate culorile lor. Cea mai bună perioadă pentru flori este în luna mai, când aproape toate tipurile de lalele sunt înflorite. Luna mai este cunoscută pe drept ca fiind luna lalelelor. Temperatura și numărul de săptămâni al bulbilor de lalele, vor determina cât de puternice sunt florile și cât vor dura. Lalelele sunt bulbi de flori anuali, ceea ce înseamnă că utilizează toate substanțele nutritive depozitate în bulb în decurs de un an. Se pot forma bulbi secundari, dar aceștia vor înflori doar dacă sunt foarte mari. Îndepărtați bulbii maturi din pământ după ce înflorirea s-a terminat, pentru a face loc altor varietăți. Puteți înmulți lalelele din semințe, dar acest lucru poate dura între șapte și zece ani, deci veți avea nevoie de multă răbdare.

Când cumpărați bulbi de flori, căutați întotdeauna marcajul de calitate. Bulbii cu marcaj de calitate au fost testați din punct de vedere al calității și al sănătății. Toți bulbii de flori de la Horteka.ro au marcajul de calitate Holland Selection. Această fundație a încadrat bulbii de flori de la Horteka.ro în clasa A, ceea ce înseamnă că puritatea, culoarea, mărimea și sănătatea lor sunt de cea mai înaltă calitate posibilă. Acesta este motivul pentru care Horteka.ro oferă o garanție de înflorire de 100% pentru toți bulbii de flori din gama disponibilă. Bulbii de flori de la Horteka sunt cei mai mari bulbi disponibili pe piață. Aceste plante sunt mai puternice, produc flori mai mari sau mai multe și înfloresc pentru mai mult timp.

Pregătiți-vă grădina pentru o vară fierbinte

Pregătiți-vă grădina pentru o vară fierbinte

Iarba galbenă, plantele ofilite și solul uscat, țin acum de trecut! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă păstrați grădina cât mai frumoasă în timpul unei veri fierbinți și uscate. Nu este nimic mai frumos decât o grădină verde, bogată și plină de flori. Dar când este foarte cald, plantele au nevoie de ceva mai multă îngrijire. Am pregătit cele mai importante sfaturi pentru voi.

1. Udați plantele cu foarte multă apă

Vara, udați-vă plantele mai des decât o faceți iarna. Apa din pământul de flori, din rădăcini și din frunze, se evaporă mai repede din cauza căldurii, ceea ce înseamnă că trebuie să completați cantitatea de apă mai des. Udați-vă plantele o dată la câteva zile sau chiar în fiecare zi. Acordați atenție necesarului de apă al plantelor. Acest lucru este de obicei menționat pe eticheta lor. Puteți să vă alegeți plantele favorite și de pe site-ul nostru. Udați-vă plantele dimineața sau seara, când soarele nu mai este arzător. Plantele se udă atunci când este răcoare, deoarece apa nu se va evapora la fel de rapid. Apa se evaporă foarte repede în timpul zilei, iar picăturile de apă pot provoca arsuri. Picăturile actionează precum o lupă ce amplifică lumina care cade pe frunze. Acest lucru poate duce la rănirea frunzelor.

Pentru a menține cât mai reduse costurile și pentru a evita să rămâneți fără apă, puteți alege să cumpărați un butoi pentru a colecta apa de ploaie. Acesta stochează apa de ploaie, pe care o puteți utiliza apoi pentru a vă uda plantele. Apa de ploaie este adesea mai bună pentru plante, decât apa de la robinet. Acest lucru se datorează faptului că în apa de la robinet există mai mult calcar. Nu uitați și de celelalte produse care vă pot ajuta, precum furtunurile de grădină, stropitoarele sau sistemele de irigare.

2. Ceva mai multă putere

Sperăm că le-ați administrat deja plantelor ceva îngrășământ în luna martie, după perioada de repaus din timpul iernii. În iunie sau iulie, adăugați compost, pentru a îmbunătăți calitatea solului. Sfat: trebuie să utilizați fertilizator organic. Fertilizatorul artificial nu îmbunătățește durata de viață a solului. Atunci când adăugați fertilizator organic, solul nu se va usuca la fel de rapid în timpul verii fierbinți, ceea ce înseamnă că acesta va reține mai multă apă pentru a fi absorbită de plante.

3. Acoperiți solul

Acoperirea solului în care se află plantele, reprezintă o altă modalitate de a împiedica uscarea lui rapidă. În acest scop, puteți folosi plante care acoperă solul. Le puteți găsi în gama noastră de acoperire a solului. Puteți folosi și materiale artificiale, precum pietre, pietriș sau scoarță de copac. Sunt potrivite și deșeurile generale, cum ar fi cojile de nucă de cocos sau sâmburii de piersică.

Plante în ghiveci și plante cultivate în sol deschis

Sfaturile de mai sus se aplică atât plantelor în ghiveci, cât și celor cultivate în sol deschis. Plantele în ghiveci pot fi mutate și, prin urmare, pot fi protejate de lumina și căldura excesivă. Amplasați plantele de ghiveci în locuri în care vor avea suficientă umbră, pentru a se răcori. Puteți pune ghivecele de flori aproape unele de altele. Astfel, lumina soarelui va cădea pe o suprafață mai mare, iar plantele nu se vor usca la fel de rapid. Rețineți: plantele în ghiveci se usucă în general mai repede decât cele cultivate în sol deschis.

Plantele cultivate în sol deschis, pot fi mutate doar prin replantare. Acest lucru se face de obicei între lunile octombrie și martie. Replantarea în timpul verii nu este recomandată, deoarece adesea plantele nu supraviețuiesc. Nu se recomandă deloc replantarea copacilor. Rădăcinile lor sunt bine înrădăcinate în pământ. Le va fi foarte greu să se prindă în solul nou. Protejați-le, instalând o umbrelă care să țină umbră. Totuși, arbuștii și alte plante perene, se pot replanta cu ușurință. Dacă observați că în vara aceasta, unele plante primesc prea mult soare, în toamnă mutați-le în alt loc. De asemenea, gândiți-vă ce bulbi noi de flori veți cumpăra în toamnă. Vă sfătuim să elaborați un plan pentru grădină, pentru o bună amenajare a acesteia.

Vizitatori care nu sunt bineveniți

Pe lângă temperaturile ridicate, vara pot apărea și bolile și dăunătorii. Veți observa mai multe muște, furnici și alte insecte în grădină. Protejați-vă plantele cu soluții pentru aceste probleme. Căutați produsele potrivite pentru fiecare boală sau infestare, în special pe cele organice. Acestea nu conțin substanțe dăunătoare animalelor, oamenilor, plantelor sau solului. Astfel, plantele voastre vor fi mai sănătoase și mai puternice.

Plante curgătoare la modă

Plante curgătoare la modă

Încăperile din locuința voastră sunt atât de pline, încât este imposibil să faceți loc pentru o plantă de interior? Poate părea așa, dar întotdeauna există spațiu pentru ceva verde! Noi considerăm că există întotdeauna spațiu pentru verdeață, mai ales acolo unde nu vă așteptați. V-ați gândit vreodată la o plantă curgătoare? Oferiți locuinței voastre un aspect de junglă cu cele mai frumoase plante curgătoare de la Horteka. Cum? Cu plăcere vă explicăm care sunt cele mai importante aspecte legate de aceste plante.

Motivele pentru care sunt recomandate plantele curgătoare

O plantă curgătoare aduce cu sine foarte multe avantaje. Pentru a vă oferi o imagine despre cât de grozave sunt într-adevăr aceste plante, am creat pentru voi o listă cu toate avantajele lor. Mai întâi, există multe locuri în care vă puteți amplasa plantele curgătoare. Senecio se potrivește de minune în fața ferestrei. De exemplu, imaginați-vă o plantă curgătoare pe un raft înalt cu cărți, pe pervazul ferestrei sau într-un vas special suspendat. Asigurați-vă că aceste plante au suficient spațiu pentru a se dezvolta corespunzător.

Prietenii noștri agățători sunt bineveniți nu doar în încăperi mici, ci și în camere mari și (deseori) goale. Lucrați într-un birou și doriți să nu se audă toate discuțiile din cealaltă parte a biroului? În acest caz, plantele curgătoare sunt o soluție pentru voi. Plantele curgătoare au un efect acustic și împiedică ecoul zgomotelor din birou. În plus, plantele aduc bucurie și au un efect benefic împotriva stresului. De aceea, la Horteka veți găsi o gamă largă cu astfel de plante.

În plus, aceste plante arată foarte natural și foarte bine. Plantele curgătoare oferă un sentiment real de junglă în oraș. Combinați toate tipurile de plante curgătoare sau combinați-le cu alte plante de interior. Trebuie doar să nu vă legănați pe liane.

Cele mai importante sfaturi pentru plantele curgătoare din locuința voastră

 

 1. Îngrijirea plantei curgătoare, începe deja de la amplasare. Asigurați-vă că aveți un cârlig stabil, pentru a fixa planta de tavan, mai ales dacă ați ales un vas greu.
 2. Gândiți-vă bine ce vas folosiți pentru suspendarea plantei curgătoare. Sunt importante nu doar aspectul și greutatea vasului, ci și modul în care îl folosiți. De regulă, plantele sunt livrate cu un vas interior din plastic perforat. Acest lucru se întâmplă cu un anumit motiv. În felul acesta, apa se scurge cu ușurință. Așezați vasul interior în vasul suspendat, pentru a fi în același timp funcțional și aspectuos.
 3. Amplasați planta la o înălțime la care să puteți ajunge cu ușurință. Dacă o amplasați foarte sus încât să aveți nevoie de o scară, există riscul să uitați sau să omiteți să o udați. În plus, este important să puteți palpa pământul, pentru a ști când au plantele nevoie de apă. Dacă planta este atârnată de tavan, o soluție poate fi și un cârlig pentru vas care este ușor de îndepărtat.
 4. Luați în considerare faptul că aerul cald urcă. Cu cât mai sus este amplasată planta voastră curgătoare, cu atât mai repede se va usuca pământul și cu atât mai des va avea nevoie planta de apă.
 5. Aveți grijă unde amplasați planta. Plantele curgătoare se deosebesc în ceea ce privește cantitatea de lumină necesară pentru a înflori optim. Gândiți-vă așadar înainte de a comanda o plantă curgătoare verde, unde urmează să o așezați și câtă lumină naturală există în acel loc.

Favoritele noastre

 • Senecio este o plantă veselă, ale cărei frunze arată precum niște boabe mici și mari de mazăre. Dar atenție: această plantă îndrăgită, poate să ajungă la o lungime foarte mare. Doriți mai multe plante de Senecio: nicio problemă! Senecio este ușor de plantat. Tăiați sau separați un lăstar și lăsați-l să se usuce. Atunci când lăstarul este bine uscat, îndepărtați de pe codiță frunzele de jos și plantați-l în pământ umed. După câteva săptămâni, planta va face rădăcini.
 • Aeschynantus "Japhrolepis" provine din pădurile tropicale asiatice și este o plantă minunată cu flori. Cu florile sale roz-somon și frunzele de culoare verde deschis, este o prezență frumoasă și colorată în locuința voastră.
 • Ce parere aveți despre iederă? Aceasta poate crește atât în sus cât și în jos. Iedera se caracterizează prin frunzele sale verzi, în cinci colțuri. În plus, planta are un efect de purificare a aerului și nu are nevoie de multă lumină. Drept urmare, iedera este planta perfectă pentru a aduce verdeața în biroul sau camera voastră pentru oaspeți.
 • Doriți ca pe lângă verdeață să aveți și culoare în locuința voastră? Atunci Tradescantia este planta ideală pentru voi. Există varietăți cu frunzele verzi sau violet, tocmai de aceea Tradescantia este o prezență remarcabilă în orice încăpere.
 • Ferigile sunt din nou la modă! Aceste plante cu efect de purificare a aerului există în diverse forme, dimensiuni și nuanțe de verde. Fiecare ferigă are propriul său stil de frunză. Deoarece feriga iubește umiditatea ridicată a aerului, este planta ideală pentru baie sau bucătărie. De aceea o și numim: planta care este din nou la modă!

Analizați colecțiile noastre de plante curgătoare

Fiți creativi cu plantele de interior

Fiți creativi cu plantele de interior

Plantele pot fi amplasate oriunde și oricând, dar v-ați gândit vreodată că de dragul schimbării să faceți ceva radical diferit? Expuneți-vă frumusețile atrăgătoare într-un mod inedit, astfel încât acestea să nu poată fi ignorate. Cercetările arată că plantele aduc buna-dispoziție, mai ales dacă sunteți creativi în ceea ce le privește. Iată câteva idei care vă vor ajuta să începeți.

”Un perete viu”

Doriți să aduceți o notă verde în locuință, într-un mod special și decorativ? Atunci un perete verde – căruia i se mai spune și grădină verticală – reprezintă o opțiune originală și foarte modernă. De ce să nu preluați acest model întâlnit deseori și să mergeți chiar mai departe, aducându-l înăuntru, pentru a vă ”umple” de verdeață locuința? Realizați o grădină verticală dintr-un perete gol al camerei de zi, din bucătărie sau din hol. Folosiți diferite tipuri de plante, pentru a face trecerea între mărimi, înălțimi și culorile voastre preferate. Iată cum puteți crea în casă, o operă de artă superbă, colorată și plină de prospețime. Este un lucru foarte potrivit, deoarece așa o puteți amenaja astfel încât să se potrivească gusturilor și decorului interior, în plus neocupând mult spațiu. Așadar, veți face alegerea perfectă chiar și în cazul spațiilor mici.

Cum se realizează un perete viu?

 1. Folosiți un suport de perete pentru ghivece (disponibil în majoritatea magazinelor de bricolaj) și prindeți-l în perete.
 2. Alegeți ghivece și plante asortate, care se potrivesc cu decorul și suportul.
 3. Alegeți plante care pot fi modelate ușor. Sfat: plantele agățătoare, precum iedera, sunt ușor de dirijat, ceea ce vă poate ajuta să obțineți repede multă verdeață.
 4. Aveți grijă cât spațiu lăsați plantelor, astfel încât toate să aibă suficient loc pentru a se dezvolta.
 5. Folosiți pământ și îngrășământ adecvate pentru plante.
 6. Fixați bine ghivecele, dar aveți grijă să puteți ajunge la acestea, pentru a le uda.

Plante suspendate

Plantele suspendate sunt o modalitate ușoară de a adăuga verdeață în spațiile mici. Aceste plante nu ocupă prea mult loc și sunt accesoriile perfecte pentru a vă scoate în evidență latura creativă. Plantele agățătoare se pot simți în largul lor și în spațiile mai mari și cu siguranță sunt potrivite pentru a aduce un plus decorativ în locuința voastră. Le puteți aranja ușor la diferite înălțimi, legându-le cu un pic mai multă sfoară.
Aveți nevoie de inspirație? Aruncați o privire asupra ideilor de mai jos, alcătuite cu gândul la nevoile tuturor:

 1. Sferele din sticlă vă vor introduce în atmosfera ideală. Veți observa că plantele vor arăta  spectaculos în aceste mici vaze suspendate. Puteți planta înăuntrul vazelor încântătoarea Tillandsia sau oricare altă plantă mică de interior.
 2. Ați prefera plante suspendate în ghivece? Alegeți un suport suspendat, care poate fi prins de tavan sau un ghiveci ușor, care poate fi atârnat cu o sfoară. Alegeți un stil care să vă poată  completa interiorul.
 3. Aceste plante suspendate pot fi amplasate oriunde doriți și le puteți aranja oricum doriți. Realizați-vă propriul suport suspendat care să atârne deasupra mesei din sufragerie, deasupra patului sau chiar deasupra căzii! Astfel, vă puteți bucura mereu de verdeață. În plus, numeroase plante au avantajul că purifică aerul.
  Nu doriți să aveți plante vii deasupra căzii sau deasupra patului? În acest caz, alegeți plantele artificiale suspendate. Ideale pentru spațiile întunecoase sau pentru camerele unde trebuie păstrată curățenia.
 4. Realizați-vă propriul separator pentru cameră, cu un suport pentru plantele suspendate. Folosiți o sfoară de rufe și atârnați de aceasta plantele voastre preferate. Așezați-o între bucătărie și camera de zi, precum un separator natural.

Plante de interior în apă

Tot mai multe plante de interior sunt complet transformate atunci când sunt crescute în apă. Acest tip de plantare se numește hidroponic. Acest stil neobișnuit de a crește plante de interior, vă va aduce verdeață în casă, dar cu un aspect complet diferit. Plantele precum Anthurium și Clusia, de exemplu, reprezintă opțiuni foarte adecvate. Dar știați că și Monstera, filodendronul și planta-păianjen pot fi crescute în apă?

Plan pas cu pas, pentru cultivarea plantelor de interior în apă:

Pasul 1: scoateți planta din ghiveci și îndepărtați cea mai mare parte a solului de pe rădăcini. Clătiți rădăcinile cu apă călduță. Sfat: trebuie ca rădăcinile să fie în cea mai bună stare posibilă. Aveți foarte mare grijă să nu slăbiți sau să deteriorați rădăcinile. Este recomandat să nu le clătiți cu apă rece.

Pasul 2: umpleți o vază curată cu apă. Cel mai bine este să utilizați apa plată la temperatura camerei. Apa de la robinet conține mai mult calcar și nu este pe placul plantelor. În plus, va crea depuneri pe vază.

Pasul 3: amplasați planta în apă, dar aveți grijă ca frunzele să nu o atingă. Frunzele care atârnă în apă pot putrezi.

Plante de la podea la tavan

Cu cât aveți mai multe plante în casă, cu atât mai bine! Înverziți-vă camerele cu plante de sus până jos. Puteți face acest lucru în mai multe moduri. Luați în considerare o plantă mare de interior, cum ar fi Monstera. Această plantă poate crește câțiva metri în înălțime, are frunzele mari și frumoase. Prindeți-i rădăcinile aeriene de un stâlp cu mușchi sau de un stativ, pentru a o ajuta să se înalțe. Creați-vă propria junglă de interior cu tufe de Monstera. Sunt atât de mari, încât aproape că vă puteți ascunde în spatele lor!

Un alt mod de a ridica nivelul verdeții, este cu ajutorul unor suporturi pentru plante, mese, dulapuri sau scări. Pregătiți o ”scară verde către cer”, aranjând o serie de plante mici și verzi pe o scară din lemn. Luați în calcul să folosiți plante suculente ușor de îngrijit sau chiar bonsai. Completați aranjamentul cu ierburi decorative bogate și cu plante cățărătoare. Acestea își vor croi singure drumul, pe măsură ce cresc, astfel că după o vreme, de-abia veți mai putea vedea scara.

Vă simțiți inspirați de aceste idei distractive? De-abia așteptați să vă apucați de lucru cu plantele de interior? Analizați gama Horteka de plante de interior și porniți la treabă!

Analizați gama de plante de interior aici

Mai multă verdeață pentru fiecare tip de balcon

Mai multă verdeață pentru fiecare tip de balcon

Verdeața este deseori asociată cu locuințele și grădinile, dar de fapt poate fi pusă oriunde. Chiar și pe cel mai mic balcon! Plantele vă transformă balconul anost, într-o oază de serenitate. Uneori poate fi dificil să se amplaseze o plantă pe un balcon mai mic. Însă Horteka a găsit câteva modalități creative de a vă decora balconul cu verdeață. Echipa Horteka are sfaturi grozave pentru balcoane de diferite dimensiuni.

Creați atmosferă în micul vostru balcon urban: balcon de 1 m²

O notă verde este posibilă chiar și pe cel mai mic balcon urban. Dar trebuie să rămână totuși suficient loc pe balcon pentru a trece sau pentru a sta în picioare. Așadar, când aveți un balcon de un metru pătrat sau chiar mai mic, este important să vă jucați cu spațiul. În primul rând, sigur că puteți amplasa multe plante pe marginea balconului. Jardinierele pentru balcon sunt perfecte pentru cele mai mici balcoane. Chiar puteți pune plante încântătoare pe balcon. Clopoțeii sunt plante extraordinare pentru jardinierele din balcon. Aceste plante produc o abundență de flori albastre și albe. Balconul va fi transformat imediat de această explozie de flori vesele. În celelalte jardiniere puteți pune încântătorii bulbi de flori. Puteți alege tipuri noi de bulbi de flori în fiecare anotimp. De exemplu, plantați lalele sau narcise toamna, pentru a avea o primăvară plină de culori proaspete. Pentru vară, plantați varietăți mai deosebite, precum daliile sau crinii.

Pe lângă toate aceste culori vii, balconului i-ar prinde bine să fie decorat și cu plante verzi. Mergeți direct la țintă. De exemplu, puteți suspenda niște ghivece drăguțe cu Mandevilla laxa de tavanul balconului. Puteți prinde un suport pentru plante pe perete. Acest suport vă oferă și mai multe posibilități de suspendare a plantelor. Folosiți plante mici în ghivece ușoare. Gândiți-vă și la ierburile aromatice, de exemplu la busuioc sau ceapă de tuns.

Mai multă verdeață pentru ceva mai mult spațiu: 2,5-3 m²

Un balcon mai mare este un motiv bun pentru mai multă verdeață. Bineînțeles, puteți apela la sfaturile pentru balconul mic atunci când aveți un balcon de 2,5 m², dar mai multe plante îl vor face și mai plăcut. Ca să rămână suficient spațiu pentru mobilier, echipa Horteka are soluții creative pentru mai multă verdeață, care ocupă puțin loc.

Suspendând rafturi sau un suport de plante, veți avea mai mult loc pentru plantele în ghiveci. Ați putea să vă gândiți la o lavandă în ghiveci sau la un rododendron colorat. Aveți grijă să nu devină prea mari sau grele. O tendință în creștere este să se pună pe balcon o mică seră de sticlă, plină cu plante. Puteți crește în ea plante de interior mici, precum suculentele, cactușii sau ferigile. O priveliște minunată când vă relaxați pe balcon.

Cu un balcon de o asemenea mărime, vă puteți gândi chiar și la o măsuță cu un scaun. Iar o masă nu ar trebui să fie goală niciodată. De exemplu, puneți pe masă un ghiveci cu bulbi de flori sau o plantă mică în ghiveci. Un mic pom fructifer sau un măslin pe masă, vă vor duce cu gândul la o atmosferă mediteraneeană.

Un balcon mai mare drept oază verde de liniște: 5 m²

Puteți pune mult mai multe pe un balcon de cinci metri pătrați. Echipa Horteka vă recomandă să vă gândiți la câteva plante drăguțe în ghiveci. Aceste combinații pot da tonul atmosferei din balcon. Vă doriți o atmosferă romantică și plină de flori? O hortensie în plină floare va da de exemplu o senzație de fericire. La fel de fermecător este și un trandafir în ghiveci. Perfect pentru momentele când stați pe balcon într-o seară caldă de vară. Pentru o atmosferă mai tropicală, luați în considerare un bambus sau un măslin în ghiveci. Citricele sunt de asemenea extraordinare ca plante pentru balcon. Vara vă puteți culege singuri mandarinele sau puteți face limonadă din lămâile proprii. O grădină de legume în miniatură este de asemenea o idee grozavă pentru balcon. Reprezintă completarea perfectă pentru pomii fructiferi. Faceți o mică grădină de legume sau folosiți câteva ghivece pentru a planta cele mai delicioase fructe și legume. Vă puteți cultiva propriile roșii, căpșuni, ardei și tot felul de alte gustări delicioase în mini-grădina de legume. Nu uitați de cantitatea de lumină solară de care au nevoie recoltele. Nu este o idee bună să puneți plante iubitoare de soare pe un balcon cu multă umbră.

O grădină urbană pe balconul mare: 10 m²

Dacă balconul dvs. are cel putin 10 metri pătrați, înseamnă că aveți aproape o terasă. Această terasă-balcon poate fi transformată într-o grădină urbană. Cum există atât de mult spațiu, alegeți mini-borduri pentru marginile balconului. Plantând bambus sau iarbă ornamentală, puteți crea o separare naturală între dvs. și vecini. În plus, se creează o atmosferă asiatică și complet zen. Splendid pentru o zi de vară relaxată. Pentru mai multă culoare pe balcon, plantați plante perene cu flori în mini-bordură. Luați în calcul plantarea unei Echinacea fermecătoare sau a unui bujor bogat. V-ar plăcea niște flori minunate, dar și să vă protejați plantele de dăunători? Atunci Agapanthus (crinul-african) este perfect.

V-ați dori și mai multă inspirație verde pentru balcon?

Analizați colecția noastră de plante pentru terasă și balcon