Plante de interior: Plante purificatoare

Plantele care purifică aerul nu numai că sunt în tendințe în acest moment, ci și îmbunătățesc de asemenea calitatea vieții, indiferent de încăperea în care sunt amplasate! Aceste plante speciale de interior îndepărtează substanțele nocive din casa dumneavoastră și prin urmare, curăță aerul. De asemenea, ele ajută la menținerea umidității în locuința dumneavoastră, ceea ce înseamnă ca sunt benefice sănătății și concentrării pe termen lung. Cele mai vândute plante din gama noastră de plante purificatoare sunt Spathiphyllum (Crinul-pacii), Nephrolepis (Feriga-spadă) și Hedera (Iedera). Desigur, Hedera poate fi utilizată atât ca plantă de interior, cât și ca plantă pentru grădină.

Spathiphyllum

Spathiphyllum (Crinul-păcii) este deosebit de popular, datorită frunzelor sale moi și verzi și a florilor sale bogate și albe (bractee). Această plantă care provine din pădurile tropicale ale Americii de Sud este ușor de îngrijit și în plus, purifică aerul. Frunzele acestei plante de interior se vor lăsa dacă planta se usucă prea tare, dar își vor reveni din nou în câteva ore după ce este udată. Plantei Spathiphyllum ii plac locurile luminoase, dar nu lumina directă a soarelui.

Nephrolepis

Nephrolepis (Feriga-spadă) este o plantă cu frunziș frumos și o altă recomandare a noastră pentru purificarea aerului. Ferigile cresc într-o varietate de forme diferite, încă din perioada Devoniana (cu 400–350 de milioane de ani în urmă). Nephrolepis se gasește în pădurile tropicale din întreaga lume, deci feriga se va adapta perfect dacă va fi amplasată într-un loc în care nu beneficiază de prea multă lumină. Această ferigă voluminoasă, cu frunze în formă de pană, este una dintre cele mai eficiente plante de interior care purifică aerul.

Hedera

Hedera (iedera)  este cu adevărat o plantă veșnic verde, care purifică aerul. Frunzele iederei sunt disponibile într-o largă varietate de forme și de culori. Culorile frunzelor variază de la verde uniform, până la culori multiple și marmorate. În habitatul său natural din Asia, Europa și Africa de Nord, această plantă de interior care purifică aerul, crește pe roci și pe copaci. Hedera se poate cățăra până la înălțimi de 25–30 de metri. Hedera se poate cultiva în interior ca arbust cățărător, lângă un perete „verde”, de exemplu, sau ca plantă agățătoare. Hedera preferă locurile răcoroase și luminoase, dar aflate la distanță de lumina directă a soarelui. Cu cât culoarea frunzei este mai deschisă, cu atât planta are nevoie de mai multă lumină. Cu cât frunza este mai verde, cu atât are nevoie de mai puțină lumină. În exterior, Hedera este perfectă pentru a fi amplasată lângă un gard sau lângă un perete gol. Planta se va atașa de structura de susținere și va crește până când nu va mai avea nimic de care să se agațe. Apoi Hedera va înflori.

NASA cercetează „Plantele purificatoare”

NASA a efectuat foarte multe cercetări despre plantele care purifică aerul în cadrul studiului sau despre aerul curat. Cercetătorii de la NASA vă recomandă să aveți cel puțin o plantă de interior (dimensiunea ghiveciului 15/20 cm) la fiecare 10 m², pentru a resimți purificarea aerului. Cantitatea de sol este de asemenea importantă, deoarece microorganismele din sol absorb cantități mici de impurități din aer. Plantele care purifică aerul nu se recomandă doar pentru utilizarea la domiciliu, ci și pentru utilizarea în birouri sau în sălile de clasă.

Aruncați o privire asupra gamei noastre de plante care purifică aerul