Activități creative în perioada Paștelui

Cu ajutorul plantelor veți putea decora masa de Paște, astfel încât aceasta să fie extrem de primitoare. Unele persoane optează pentru buchete cu flori, altele preferă plantele de interior drept piesă centrală. Cel mai important este, bineînțeles, să fiți creativi cu plantele din propria grădină.

Pomișor de Paște

Știați că pomul de Paște reprezintă începutul Săptămânii Mari, adică începutul săptămânii dinaintea Paștelui? În plus, un pom de Paște va înveseli masa din sufragerie. Puteți pregăti un pom de Paște tăind câteva crengi de salcie sau de alun. Dacă nu aveți acești copaci în grădină, puteți folosi și alte ramuri, de exemplu cele de fag. Aranjați aceste crenguțe de culoare maro deschis într-o vază de sticlă și așezați-o pe masă. Apoi, vine partea cea mai frumoasă: decorarea! Puteți atârna pe ramuri ouă vopsite, fluturi, puișori de găină sau flori, pentru a crea un pom vesel și viu colorat. Săptămâna Paștelui va începe minunat!

Ouă umplute

Ați pregătit ouă pentru masa de Paște? Acestea nu sunt doar pentru consum – ouăle noastre umplute sunt realizate din plastic și sunt umplute cu flori colorate din grădină. Faceți o gaură în ou și introduceți floricele în el. Panseluțele, zambilele-strugurași și margaretele sunt extrem de potrivite. Cel mai bine este să folosiți flori mici, astfel încât oul să poată ieși în evidență. Sau ce spuneți de o plantă micuță, suculentă? Întregiți aspectul cu o panglică veselă. Puneți câte un ou pe fiecare farfurie, pentru a transforma masa de Paște, încât aceasta să devină și mai primitoare.

Buchet cu flori tăiate

Ce-ar fi Paștele fără flori vesele? Aduceți primăvara la masă, cu un buchet de flori din propria grădină. Pregătiți un buchet de flori în culori vii, în combinație cu nuanțe calme de verde. De la Allium în nuanțe de violet, până la narcisele viu colorate și de la însorita Echinacea, la Lavanda liniștitoare. Se poate orice! Un aspect uimitor în combinație cu iarba de pampas sau ramurile decorative din grădină. Aranjați totul într-o vază frumoasă – un asemenea buchet sigur merită să fie așezat central pe masă!  

Kokedama

Cea mai la modă plantă suspendată anul acesta de Paște, este kokedama. Pentru a realiza una, veți avea nevoie de o plantă pentru ghivece. Bulbii de flori în ghivece, sunt ideali pentru a fi transformați în kokedama. Puteți folosi și alte plante, cu condiția ca acestea să nu fie prea grele. Scoateți plantele sau bulbii cu tot cu rădăcină din ghiveci, umeziți solul din jurul acesteia și modelați-l sub formă de bilă. Înveliți mingea de pământ și rădăcinile în mușchi și legați-o cu sârmă. Pentru a o transforma în plantă suspendată, înfășurați mingea în sfoară sau fir de nailon și suspendați-o de tavan, deasupra mesei din bucătărie.

Aruncați o privire asupra gamei noastre de bulbi de flori