Aflați care sunt motivele pentru care plantele nu ar trebui să lipsească din biroul dumneavoastră

Petreceți mai mult timp la birou, decât în propria casă? 

Deși în ultimii ani, mulți dintre noi au avut posibilitatea de a lucra de acasă, există în continuare persoane care încă preferă să aibă propriul birou sau spațiu de lucru, pentru a nu afecta viața de familie. Cu toate acestea, după o perioadă lungă de timp în care ați lucrat atât de la birou, cât și de la domiciliu, suntem siguri că vă veți întreba care ar fi cea mai bună variantă pentru voi - biroul tradițional sau biroul decorat cu plante? În ce mediu v-ați simți mai bine?

Ambientul clasic al biroului poate contribui și amplifica oboseala psihică. Creierul se poate simți copleșit de un număr mare de stimuli și solicitări, atât în mod conștient (din cauza colegilor și a volumului de muncă), cât și inconștient (din cauza aglomerării). Cele mai multe birouri sunt organizate în mod clasic, cu un acces redus la lumina naturală și la aerul proaspăt, în favoarea luminii slabe și a zgomotului deranjant. Astfel de medii ne diminuează rezervele de energie și concentrare și în felul acesta vor avea o predispoziție mai mare pentru apariția oboselii cronice.

Cu toate acestea, cercetările arată că atunci când ne înconjurăm de plante și de verdeață la locul de muncă, oamenii vor fi mai productivi și mai eficienți. Nu este vorba atât de mult de faptul că plantele ne stimulează, ci mai degrabă de faptul că ele susțin regenerarea mentală. Așadar, dacă aveți nevoie de liniște pentru a lucra, dar nu aveți suficiente zile libere pentru a vă odihni și recupera, plantele vă pot ajuta cu siguranță!

Plantele ideale pentru birou pot fi găsite aici.

Un alt beneficiu cheie al includerii plantelor la locul de muncă îl reprezintă purificarea aerului. În cadrul procesului de fotosinteză, plantele cu pori mici pe frunze, permit absorbția dioxidului de carbon și eliberarea oxigenului. Prin același proces, compușii toxici pot fi filtrați din mediul interior, menținând în felul acesta aerul proaspăt, sănătos și curat. De asemenea, plantele din birouri eliberează vapori de apă, care umidifică aerul, ameliorează durerile de cap și îmbunătățesc concentrarea. Un aer mai curat și mai sănătos înseamnă un birou benefic sănătății și un număr semnificativ mai mic de zile de concediu medical, după cum au arătat studiile efectuate. 

Putem fi cu siguranță de acord că, într-un mediu cu o densitate mai mare de plante, angajații vor fi mai pozitivi și își vor desfășura activitatea cu mai mult entuziasm. Capacitatea dovedită a plantelor de a reduce reacția organismului la stres (în special hormonul cortizol) este un alt motiv pentru a vă decora biroul cu plante. În această perioadă cu toții suntem agitați, supuși stresului zilnic și trebuie să ne confruntăm cu diverse probleme. Cercetările efectuate de către Asociația Medicală Americană au demonstrat că bolile provocate de stres duc la incapacitatea de muncă. Plantele ne pot face mai rezistenți la stres și ne permit să ne revenim mai repede. 

Prin decorarea biroului cu ajutorul plantelor, veți putea contribui la crearea mai plăcut pentru colegii voștri, mai ales dacă îngrijirea plantelor este un interes comun! Acest lucru poate duce la închegarea echipei. Oamenii vor ajunge să se simtă mai confortabil și vor avea moralul ridicat.

 

Plantele potrivite pentru birou pot fi găsite aici.