Amenajați-vă propriul iaz pentru înot

Vreți să vă răcoriți în grădină în această vară, dar nu vă doriți să vă complicați cu îngrijirea unei piscine? Atunci amenajați un iaz pentru înot! Cu siguranță ați înțeles mesajul: este vorba despre un iaz potrivit nu doar pentru plante și animale acvatice, ci și pentru oameni. Pe lângă faptul că are nevoie de mai puțină întreținere, un iaz pentru înot are multe alte avantaje. Aici puteți găsi tot ce doriți să aflați.

Ce presupune un iaz pentru înot?

Iazul pentru înot este versiunea naturală a unei piscine. Este perfect pentru a vă răcori pe timpul verii. Există diferite tipuri de iazuri pentru înot.

Iazul natural face parte din grădina voastră. Are forma unui iaz pe care l-ați putea întâlni în sat sau oraș. Iazul conține plante specifice, care îl purifică în mod natural. Plantele de pe malul apei și cele de mlaștină, transformă trecerea de la iaz la grădină într-una deosebită. Asociați iazul de înot, cu o platformă din lemn, pentru a vă simți precum niște pescari.

 

Ca formă, iazul de înot seamană cu o piscină. Zona de înot și cea cu plante, sunt separate categoric. Partea cu plante are funcția de purificare a apei. Trebuie să recunoașteți că un iaz plin cu plante de apă, crează o priveliște încântătoare. Zona de înot nu are plante sau viețuitoare. Astfel, puteți înota fără să vă faceți griji cu privire la vegetație și viețuitoare. Folosiți o pompă de apă pentru a pompa apa curățată către bazinul pentru înot. Astfel, puteți înota în apă curată și limpede.

 

             

 

Ați prefera să înotați printre pești? Atunci amenajați un iaz cu pești! Preferați crapii koi sau peștii mai mici? Amenajați întotdeauna un iaz cu adâncimea de cel puțin 80 cm, astfel încât peștii să aibă suficient spațiu pentru a trăi nestingheriți. Un iaz cu mulți pești nu poate fi curățat doar de plante. Acest iaz va avea nevoie și de o pompă de purificare. Apoi, veți putea înota după bunul plac! Aveți doar grijă să nu călcați pe vreun pește.

 

De ce să alegeți un iaz pentru înot?

„De ce aș alege un iaz în locul unei piscine?” este o întrebare frecvent apărută atunci când oamenii aud pentru prima dată de un iaz pentru înot. Ceea ce multă lume nu știe, este că un iaz pentru înot are multe avantaje. Este mai ușor de întreținut decât o piscină. Plantele pentru iaz și bacteriile naturale, preiau cea mai mare parte a muncii pe care ar trebui s-o faceți voi. Purifică apa și o mențin curată, ținând algele la distanță. Totuși, trebuie să îndepărtați ocazional din iaz frunzele și crenguțele căzute din copacii sau arbuștii din grădină. Prin urmare, iazul este îngrijit într-un mod natural. Astfel, se elimină nevoia de clor pentru a menține apa curată.

În plus, îi dați naturii o mână de ajutor. Amenajând un iaz, le oferiți viețuitoarelor acvatice un adăpost. Plantele acvatice, ca orice alte plante, elimină CO2 din aer și eliberează oxigen. Așa că îi oferiți naturii ceva înapoi, la scară mică. Cu o piscină, nu aveți această componentă ecologică.

Un iaz va completa grădina, formând un tot unitar cu restul plantelor și cu interiorul locuinței.

Ce îmi trebuie pentru a amenaja un iaz de înot în grădină?

  1. Mult spațiu în grădină. Bineînțeles, vă doriți să puteți înota comod. Pregătiți dinainte un plan cu privire la cât de lung, de lat și de adânc va fi iazul pentru înot și cum doriți să-l amenajați. Vă recomandăm să angajați o companie pentru construirea lui efectivă. Cu cât este mai mare iazul, cu atât va fi mai greu de construit.
  2. O pompă de circulație pentru a permite curgerea apei. Astfel, veți preveni pătrunderea bacteriilor în apă. În plus, într-un iaz propriu-zis pentru înot, pompa mută apa din bazinul de purificare, în cel de înot.
  3. Plantele care oxigenează apa sunt esențiale pentru a menține iazul fără alge și apa curată și sănătoasă. Acestea absorb CO2 din apa iazului și eliberează oxigen în apă. Acest lucru este benefic pentru viețuitoarele din iaz.
  4. Plantele plutitoare, precum cele care oxigenează apa, țin algele la distanță. O fac prin îndepărtarea sărurile din apă. Plantele plutitoare nu sunt prinse pe fundul iazului, așa cum este cazul altor varietăți. Puneți aceste plante pe apă, iar rădăcinile de pe frunze își vor extrage substanțele nutritive din apă.
  5. Plantele de pe malul apei și cele de mlaștină sunt perfecte pentru a face trecerea către marginea iazului. Plantele de mlaștină stau în apă aproape de margine și se vor da la o parte atunci când intrați în apă. Plantele de pe malul apei se află pe uscat. Acestea nu preferă să stea permanent cu rădăcinile în apă, dar o pot tolera bine. Aceste plante aduc deseori un plus de culoare iazului pentru înot.

Cum îmi întrețin iazul pentru înot?

Un iaz pentru înot este ușor de îngrijit, dar amplasarea este importantă. Amenajați iazul pentru înot departe de copaci și arbuști cu frunze căzătoare. Astfel, nu va trebui să „pescuiți” prea des frunzele din apă. În plus, este de dorit să se afle într-un loc însorit. Plantelor de iaz le place lumina soarelui și la fel vă va placea și vouă, când veți sta în apă. Un alt aspect important este să tundeți plantele de iaz o dată sau de două ori pe an. Puteți tăia până la o treime din lungimea lor. Rețineți că unele plante nu trebuie să stea cu frunzele sau florile în apă. Acest lucru este indicat pe eticheta fiecărei plante.

Pentru plante este foarte important și să mențineți valoarea pH-ului apei la nivelul potrivit. Ploaia va reduce duritatea apei. Acest lucru face tot mai grea supraviețuirea plantelor. Plantele pot muri, iar atunci algele se vor înmulți necontrolat. Testați calitatea apei din când în când. Acest test măsoară duritatea apei, dar și cantitatea de substanțe nutritive. Când nivelul de substanțe nutritive este scăzut, adăugați suplimente. Folosiți substrat pentru iaz în acest scop.

V-am convins deja să vă amenajați un iaz pentru înot?

Analizați gama noastră de plante pentru iaz