Avantajele plantării în sezonul de toamnă

După ce a trecut vara și vremea devine mai rece și ploioasă, nu ne mai gândim în mod normal la munca din grădină. Acest lucru este însă recomandat! Plantarea de toamnă are multe avantaje pentru calitatea creșterii și înfloririi arbuștilor, copacilor, tufelor și plantelor perene din grădina dvs. Vă explicăm cu plăcere cum funcționează acest lucru și ce efect are, pentru a putea începe și dvs. munca în grădină în această toamnă.

1.     Starea de repaus a plantelor asigură cea mai bună pregătire

O bună parte din plante încep să crească doar primăvara. De ce este atunci recomandată plantarea de toamnă? Există motive întemeiate în acest sens. Toamna, fluxul de sevă din plante ajunge să se oprească încetul cu încetul. Apoi, plantele ajung într-un soi de repaus. În acest moment pot fi ușor plantate sau replantate.

2.     Cele mai bune condiții ale solului

În afară de acestea, la începutul toamnei solul este încă cald și rămâne umed datorită ploilor. Rădăcinile arbuștilor, plantelor perene, copacilor și tufelor îndrăgesc solurile calde și ușor umede. Astfel, se pot dezvolta bine înainte de venirea iernii. Dacă plantați aceste plante doar primăvara, atunci va trebui să așteptați ca rădăcinile să se dezvolte, lucru care va duce la înflorirea întârziată sau mai puțin abundentă. Noile rădăcini au nevoie de mai multă apă pentru a se dezvolta. Toamna au suficient de multă umiditate. În sezonul de primăvara există o probabilitate mai mare de uscare, motiv pentru care este necesară udarea periodică.

3.     Dezvoltarea rădăcinilor înainte de sosirea iernii

În sfârșit, plantele au timp să se pregătească pentru lunile reci de iarnă. Rădăcinile se pot dezvolta până la sosirea iernii și vor trece astfel mai bine peste sezonul rece.

Descoperiți sortimentul nostru de copaci și arbuști


„Nu-mă-uita”: Pregătiți-vă grădina pentru primăvară

Toamna sunt multe de făcut în grădină. De exemplu, ar trebui să scoateți din pământ plantele bulboase anuale, plantate în primăvara și vara trecută. În plus, acum este perioada potrivită pentru tuns. Gândiți-vă, de exemplu, la o tufă de liliac de vară, la o tufă de trandafir sau la pomi fructiferi. De îndată ce munca din grădină este terminată, bulbii florilor anuale sunt scoși din pământ și deșeurile din grădină sunt strânse, puteți începe plantarea. Mai întâi, pregătiți cu atenție solul, înainte de a începe plantarea. Majoritatea plantelor de grădină preferă solurile bogate în substanțe nutritive și permeabile. Afânați bine solul și amestecați-l cu pământ pentru flori proaspăt sau cu îngrășământ organic, pentru a-l face mai bogat în substanțe nutritive. Apoi, puteți trece la plantat! Vă doriți un alt loc pentru arbustul, tufele și/sau copacii dvs.? Atunci toamna este cea mai bună perioadă pentru acest lucru.

Doriți să aveți culoare în grădină imediat ce vine primăvara? Este bine, pentru că timpul de plantare a bulbilor începe toamna. Decorați-vă straturile și ghivecele pentru flori cu plantele dvs. bulboase preferate. Vreți să știți cum se pot planta cel mai bine plantele bulboase? Atunci citiți articolul „Plantarea bulbilor de flori în ghivece”. Gândiți-vă chiar să combinați bulbi cu plante perene. Acest lucru va crea în sezonul de primăvară, o imagine minunată, multicoloră. Sunteți indeciși și nu știți dacă ar trebui să alegeți între trandafiri crescuți în ghivece sau vă jucați mai bine de-a grădinarul cu rizomii noștri? Aceste plante perene se livrează sub formă de rădăcini nude, dar se vor dezvolta excelent primăvara și vor înflori cu atât mai frumos.

Pe scurt, mergeți în această toamnă în grădină și pregătiți totul pentru o primăvară însorită. Sunteți în căutarea celor mai frumoși copaci, arbuști, a celor mai frumoase tufe și plante perene? Atunci aruncați repede o privire pe site-ul nostru! Descoperiți plantele noastre bulboase.

Descoperiți sortimentul nostru de plante bulboase