Bulbi de flori în ghivece

Aveți un balcon sau o terasă? Gândiți-vă cum ar fi să plantați bulbii de flori în ghivece! Bulbii plantați în ghivece, sunt simpatici și ușor de întreținut. Creați-vă propria minigrădină în balcon sau pe terasă. Vă vom ajuta și noi.

Plantați bulbi de flori în ghivece

Cel mai bine ar fi să plantați bulbii care înfloresc primăvara, în perioada septembrie-decembrie. Dar nu așteptați prea mult, deoarece bulbii de flori nu mai pot fi plantați odată cu sosirea înghețului. O zi frumoasă de la sfârșitul verii, este perfectă pentru plantarea lor. Plantarea începe cu ghiveciul. Regula de bază este următoarea: ghiveciul în care se pun bulbii, trebuie să fie de cel puțin trei ori mai înalt decât cel mai mare bulb. Altfel, bulbii nu vor avea suficient loc pentru a se dezvolta. Alegeți un ghiveci care se potrivește stilului vostru și începeți!

Așezați cioburi, pietriș sau hidrogranule pe fundul ghiveciului. Astfel veți asigura un bun drenaj, iar în felul acesta umiditatea nu se va menține la rădăcina bulbilor. Dacă veți amplasa ghiveciul  afară, asigurați-vă că este prevăzut cu orificii de scurgere. Umpleți ghiveciul cu pământ proaspăt pentru flori. Folosiți pământ special pentru bulbii de flori. Acesta conține textura și nutrienții potriviți pentru dezvoltarea armonioasă a bulbilor. Pregătiți o groapă de două ori mai înaltă și mai lată decât fiecare bulb. Nu este nicio problemă dacă plantați bulbii aproape unii de alții, în ghivece sau jardiniere; efectul va fi încântător. Asigurați-vă că bulbii sunt plantați cu partea ascuțită în sus. Verificați cu atenție dacă nu au apărut deja tulpinițe în vârf. Adăugați un strat de pământ peste bulbi și presați bine. Udați din belșug, pentru a încuraja bulbul să prindă rădăcini. Bulbii de flori din ghivece se usucă un pic mai repede decât cei din sol deschis, mai ales în perioadele calde, așadar, nu uitați să-i udați regulat.

Îngrijirea bulbilor de flori în ghivece

Bulbii de flori în ghivece pot fi ținuți pe timpul iernii, chiar și în exterior. De fapt, au nevoie de această perioadă de hibernare pentru a-și putea începe ciclul de dezvoltare în sezonul de primăvară. Dacă temperaturile se apropie de îngheț, puteți proteja bulbii, învelind ghiveciul cu o folie cu bule sau cu o altă învelitoare de protecție. Pe de altă parte, zăpada nu pune probleme, deoarece formează un strat izolator împotriva înghețului, protejând bulbii de frig. Primăvara, puneți ghivecele într-un loc însorit și udați frecvent. Ce poate fi mai frumos, decât bulbii în ghivece, care înfloresc mai devreme decât florile de vară?

Ce bulbi sunt potriviți pentru ghivece?

În ghivece pot fi plantate o mulțime de soiuri de bulbi. Puteți să plantați un amestec de bulbi sau mai mulți bulbi de același fel. Bulbii de flori cu creștere joasă, sunt ideali pentru ghivece și jardiniere, deoarece nu sunt sensibili la vânt.
Printre bulbii cu creștere joasă, se numără:
Galanthus (ghiocei), Anemone, Crocus (brândușe), Iris Reticulata, Muscari (zambile-strugurași) Hyacinthus (zambile), Narcissus și Tulipa (lalele).

Ghivece potrivite pentru bulbii de flori

În realitate, toate ghivecele sunt adecvate pentru plantarea bulbilor, atât timp cât sunt suficient de adânci și au orificii de scurgere, astfel încât apa în exces să poată fi eliminată. Ghivecele populare pentru bulbi sunt cele din teracotă, gălețile din zinc și coșurile din răchită. Chiar și cele într-un stil mai modern vor fi completate foarte frumos de bulbii de flori. Lăsați-vă inspirați de întreaga noastră colecție de ghivece.

Plantarea de tip lasagna în ghivece

Plantarea de tip lasagna, adică plantarea în straturi, reprezintă o opțiune pentru ghivece, dar și pentru sol deschis. Această tehnică înseamnă să plantați câteva straturi de bulbi unul sub altul, astfel încât bulbii care înfloresc ultimii să fie plantați cel mai jos, iar cei care înfloresc primii, să fie situați în partea de sus. Ați putea forma chiar și trei sau patru straturi, precum o lasagna italienească. Ghivecele adânci sunt perfecte pentru plantarea de tip lasagna. Avantajul acestei tehnici este că prelungește cu mult bucuria de a avea plante cu flori, deoarece bulbii înfloresc pe rând. Când vă ocupați de plantare, urmați pașii explicați mai sus, dar folosiți mai multe straturi. Iată cum ar trebui să vă pregătiți pentru o plantare de tip lasagna, pas cu pas.

  1. Puneți cioburi, pietriș sau hidrogranule pe fundul ghiveciului. Dacă ghiveciul va rămâne în exterior, asigurați-vă că este prevăzut cu orificii pentru scurgere.
  2. Umpleți cu pământ fundul ghiveciului.
  3. Apăsați ușor primul strat de bulbi, așezându-i cu vârful ascuțit orientat în sus.
  4. Apoi puneți un strat de pământ peste ei.
  5. Continuați cu următorul strat de bulbi.
  6. Pregătiți cât de multe straturi doriți, atât timp cât ghiveciul este suficient de spațios.
  7. Încheiați cu un strat de pământ și presați bine.
  8. Administrați-le bulbilor mai multă apă.

Analizați colecțiile noastre de bulbi