Bulbi de flori pentru interior

În fiecare primăvară, așteptăm cu nerăbdare momentul în care bulbii de flori încep să se dezvolte. Dar, în secret, cu siguranță ați dori să vă bucurați de această frumusețe mult mai devreme. Puteți face acest lucru cu bulbii de flori pentru interior! Vă înveselesc locuința încă de la începutul anotimpului, prin culorile lor proaspete și parfumul extrem de plăcut. Plantați bulbii într-un loc vizibil, în camera de zi sau în bucătărie, pentru o atmosfera mai primăvăratică în propria casă!

Ce bulbi sunt potriviți pentru interior?

Mulți bulbi pot înflori într-un ghiveci aflat în interior. Bulbii de flori în ghiveci, sunt bulbi care înfloresc primăvara și care au trecut printr-o iarnă artificială. În pepinieră, au fost expuși câteva săptămâni la temperaturi de iarnă (de exemplu, într-o pivniță mare rece). Drept urmare, cel mai probabil bulbii vor înflori mai devreme și vor putea fi ținuți într-un ghiveci decorativ în casă. Printre cei mai cunoscuți bulbi de flori pentru interior se află impresionanții Amaryllis, parfumatele zambile și Colchicum. Dar puteți planta în ghiveci și lalelele și narcisele. Alegeți-vă florile și culorile preferate!

Cum se îngrijesc bulbii de flori pentru interior?

Există multe metode prin care puteți crește bulbi de flori în interior. Puteți cumpăra multe tipuri de bulbi de flori în ghiveci. Acești bulbi sunt livrați într-un ghiveci decorativ și deja au trecut prin „iarnă”. Atenție: nu îi puneți într-un loc prea cald, de exemplu pe pervazul unei ferestre sau deasupra unei surse de căldură. În câteva săptămâni, veți avea un superb buchet de pus pe masă. Pe lângă bulbii în ghivece, mai aveți la dispoziție și bulbi de flori în ceară sau bulbi cu înflorire pe uscat și în apă.

Amaryllis si Colchicum sunt bulbi care se pot dezvolta pe uscat. Înfloresc de minune fără a avea nevoie de apă sau de pământ. Puneți tuberculul de Colchicum într-un ghiveci sau într-o vază, într-un loc luminos. Florile sale decorative vor apărea la scurt timp! După înflorire, tuberculul poate fi plantat în exterior și se va înmulți. Acest lucru înseamnă că anul următor veți avea mai multe flori. Și Amaryllis poate înflori ușor în interior. Bulbul de Amaryllis are o mare capacitate vitală și poate înflori fără apă sau pământ! În prima zi, puneți bulbii de Amaryllis într-un recipient cu apă, apoi puneți-i într-un bol decorativ drăguț.

Zambilele și Amaryllisul pot crește în apă. Puneți zambilele într-un recipient de sticlă cu apă, imediat după ce le primiți. Asigurați-vă că bulbul se află chiar deasupra nivelului apei, astfel încât să nu o atingă. Apoi puneți recipientul cu bulbul într-o încăpere întunecată, la circa 10-12 °C, de exemplu în pivniță. După o vreme, rădăcinile vor crește considerabil și va apărea bobocul. Odată ce bobocul are lungimea cam de 4 cm, mutați zambila într-o încăpere răcoroasă și luminoasă. Nu puneți zambila într-o cameră călduroasă până când bobocii de flori nu au ieșit complet din bulb. După circa trei săptămâni, așteptarea vă va fi răsplătită cu primele flori! Este ceva mai ușor să creșteți un Amaryllis în apă. Puneți bulbul de Amaryllis într-un recipient special de sticlă, astfel încât bulbul să fie poziționat chiar deasupra nivelului apei. Mutați imediat Amaryllisul într-un loc luminos și cald din camera de zi. Mențineți cam același nivel al apei și schimbați-o când devine tulbure.

Doriți să plantați chiar dumneavoastră bulbi în ghiveci? Atunci este important să reproduceți mai întâi condițiile perioadei de iarnă. Întâi de toate, plantați bulbii într-un ghiveci cu pământ proaspăt. Asigurați-vă că folosiți un ghiveci prevăzut cu orificii pentru scurgere, pentru a permite scurgerea apei în exces. Puneți ghiveciul într-un loc răcoros, cu temperaturi mai mici de 8 °C, de exemplu în pivniță. Atenție: Chiar dacă bulbii de flori pot tolera destul de bine gerul, nu înseamnă că le place. Pentru a proteja bulbii, acoperiți ghiveciul cu folie de plastic. Faceți câteva găuri în folie, astfel încât bulbii să primească suficient aer. Bulbii mari, precum cei de lalea, au nevoie de circa 10 săptămâni de frig. Bulbii mai mici, de exemplu cei de brândusă, au nevoie de mai puțin timp. Apoi scoateți folia de plastic și puneți ghiveciul într-un loc luminos, însă nu în plin soare, pentru că atunci bulbii se vor încălzi prea tare.

Îngrijirea bulbilor de flori pentru interior

Este foarte ușor să creșteți bulbi de flori pentru interior. Vă doriți flori care înfloresc de Anul Nou? Atunci plantați bulbii de flori (pentru interior) în pământ sau în apă la mijlocul lunii noiembrie. Durata înfloririi depinde de momentul în care puneți bulbii de flori în interior. Dacă îi mutați cât mai târziu posibil, pot înflori până la sfârșitul primăverii. Bulbii de flori în ghiveci sunt disponibili din noiembrie până în martie. Când puneți bulbii într-un ghiveci într-o cameră călduroasă, plantele vesele și parfumate vor țâșni imediat din ghiveci! Acești bulbi în ghiveci, cu dezvoltare forțată, vor înflori în interior în aproximativ două săptămâni și vor aduce în casă senzația de primăvară. Asigurați-vă că rădăcinile nu se usucă și udați regulat (nu pe bulb). Nu este nevoie de substanțe nutritive, deoarece bulbul deja conține cea mai mare parte a substanțelor necesare.

Din ianuarie, bulbii de flori în ghiveci pot fi plantați și afară. Arată deoasebit în borduri, în ghivece sau în jardiniere. Cum temperaturile de afară sunt încă scăzute, bulbii vor înflori mai multe săptămâni. Minunat!

V-au entuziasmat bulbii care înfloresc primăvara? Consultați gama noastră de bulbi de flori chiar acum!

Consultați gama noastră de bulbi de flori