O casă verde, plină de prospețime!

Când ne gândim la plante, ne referim la gradina, balconul, terasa și camera de zi. Totuși, dacă ne gândim mai bine, acest lucru pare absurd, deoarece plantele se potrivesc oriunde: în dormitor sau baie, chiar și așezate pe vasul de toaletă. Suntem aici pentru a vă ajuta să adăugați o pată de culoare în fiecare încăpere din locuința dumneavoastră si pentru a vă sfătui să alegeți planta potrivită.

1. Holul

De obicei, holul este prima încăpere din locuință pe care o văd oaspeții. Acest spațiu este decorat deseori doar cu lucrurile strict necesare, precum cuierul sau suportul pentru pantofi, dar de ce să nu-l înveseliți cu o plantă? Veți avea parte de o primire călduroasă de fiecare dată când vă veți întoarce acasă.

Aveți un hol mare, cu mai multe colțuri goale? Dieffenbachia ”Camille” este o plantă excelentă pentru a le umple.
Nuanțele sale vibrante de culoare verde vor înveseli întreaga încăpere. Cu toate acestea, este esențial ca Dieffenbachia să primească suficientă lumină. Aveți un hol mai mic, fără prea multă lumină naturală? Atunci vă recomandăm ”Arborele chinezesc al banilor”. Arată fantastic când este amplasat la vedere, pe un suport. Cel mai mare avantaj al acestei plante îl reprezintă capacitatea sa de a se dezvolta în locuri umbrite, așadar aceasta este perfectă pentru un hol întunecos!

 

2. Camera de zi

Aici vă petreceți cu siguranță cea mai mare parte a timpului, așa că ar putea fi cea mai importantă încăpere din locuință. Prin urmare, este important ca plantele pe care le alegeți, să fie pe placul dumneavoastră. Vă plac plantele mari, verzi și robuste, în stilul Dracaenei? Sau ați prefera o orhidee delicată și decorativă pentru pervaz sau masă? Nu ignorați zonele mai puțin evidente ale camerei: puteți să suspendați plante de tavan sau să creați o mică junglă pe etajera din camera de zi. Posibilitățile sunt nenumărate!

Sfat! Ați poziționat plantele lângă fereastră pentru că preferă locurile însorite? În acest caz, asigurați-vă că fereastră este cu cel puțin 20 de centimetri mai înaltă decât planta, pentru ca aceasta să nu-și piardă frunzele din vârf.

3. Dormitorul

Dormitorul este spațiul unde vă relaxați cel mai mult. Plantele care purifică aerul reprezintă o alegere excelentă pentru această cameră. Ele îndepărtează substanțele nocive din aer (care ar putea provoca dureri de cap sau probleme în timpul somnului) și le descompun. Într-o oarecare măsura, plantele reglează și nivelul umidității, producând vapori de apă. Dintre plantele care purifică aerul, vă recomandăm Calathea ”Insigne”. Aceasta, cu siguranță va înfrumuseța încăperea și va îmbunătăți calitatea vieții.

4. Baia

În ultimii ani, moda s-a schimbat. Acum vă puteți decora baia cu plante și chiar ar fi păcat să nu o faceți. Puteți transforma spațiul încât să fie mai primitor, amplasând o plantă pe pervaz sau suspendând-o deasupra chiuvetei sau căzii. Feriga ”Phlebodium aureum” reprezintă o alegere excelentă pentru această încăpere.

Avem o gamă variată de plante pentru baie, toate preferând umiditatea mare oferită de acest spațiu. Sansevieria ”Futura Superba” este perfectă pentru pervaz și mai ales foarte ușor de întreținut.
Vă va întâmpina cu farmecul său verde și unic, de la primele ore ale dimineții și până seara târziu.

5. Toaleta

Deasupra vasului de toaletă este probabil, ultimul loc unde v-ați aștepta să vedeți plante, dar asta nu înseamnă că nu au ce cauta acolo. Cum ar trebui să procedați dacă în acest loc nu există lumină naturală de care multe plante ar avea nevoie? Soluția? Achiziționați o plantă artificială!

La Horteka.ro veți găsi și plante artificiale, perfecte pentru a vă transforma toaleta într-o mini-oază verde. De exemplu, ”Planta-telegraf” artificială, este perfectă pentru a fi suspendată de tavan. Toaleta dumneavoastră este încăpătoare? În acest caz, luați în calcul Begonia artificială Mica. Această plantă colorată este perfectă pentru a fi amplasată pe pervaz sau lângă lavoar.

Ați prefera totuși plante vii? Cactușii și plantele suculente ar fi opțiunea excelentă. Sunt plante rezistente, care au nevoie de puțină lumină sau chiar deloc.

Vedeti colectiile noastre de plante de interior