Creați-vă grădina perfectă!

Grădinăritul vă relaxează? Ce poate fi mai plăcut din a vă îngriji singuri plantele, cu atât mai mult când acestea fac parte din propria grădină. Poate v-ar plăcea să vă schimbați complet grădina. Horteka vă poate da o mână de ajutor. La noi veți găsi o varietate largă de plante frumoase, cu ajutorul cărora vă veți putea înfrumuseța grădina. Găsiți mai jos toate detaliile necesare.

Începeți activitatea în grădină

Imediat ce apar primele raze de soare, toată lumea începe să lucreze în grădină. A venit timpul să vă pregătiți întreaga grădina pentru sezonul de primăvară și vară. Începeți prin a curăța întreaga grădină. Încă mai aveți plante anuale și bulbi de flori în grădină? Atunci acestea trebuie scoase în primul rând. Puteți să vă alegeți plantele preferate pentru a începe pregătirea grădinii chiar de aici. V-ați curățat grădina? Atunci este momentul să începeți activitățile!

Plan pentru grădină

Înainte de a planta în grădină, este recomandat să pregătiți întâi un plan care să includă plantele pe care le veți planta și locul alocat acestora. Este bine să cunoașteți spațiu alocat și cum doriți să-l decorați sau dacă vreți să-l acoperiți cu gazon. Apoi alegeți modul în care veți distribui plantele, copacii și/sau bulbii. Așa începe un plan pentru grădină. Planul vă ajută să achiziționați tot ceea ce vă este necesar. Ați dori să vă ajutăm cu un exemplu de plan pentru grădină? În acest caz, consultați detaliile de mai jos. Având un plan deja stabilit, veți putea comanda tot ceea vă este necesar de la Horteka. Produsele vor fi livrate rapid și în siguranță, direct la domiciliul dumneavoastră.

Plantarea copacilor, arbuștilor și a plantelor perene

Copacii, arbuștii și plantele perene nu ar trebui să lipsească din grădina dumneavoastră. Vor rezista mulți ani și datorită formelor și culorilor încântătoare, vor alcătui partea dominantă a grădinii. Așadar, alegeți-vă plantele perene, copacii și arbuștii preferați și amplasați-i în locurile speciale ale grădinii dumneavoastră. Cum tot mai multe specii de copaci, plante perene și arbuști sunt crescute în ghiveci, ele pot fi plantate pe tot parcursul anului. Atunci când vă ocupați de plantare, asigurați-vă că solul nu este înghețat, deoarece acesta ar afecta rădăcinile. Plantele care sunt crescute în sol deschis, pot fi scoase din pământ în timpul perioadei de repaus și pot fi plantate între lunile octombrie și martie. Acest lucru se aplică în special în cazul copacilor mari și arbuștilor.

Urmați acești pași atunci când plantați copaci, arbuști și plante perene:

  1. În locul ales pentru plantare, pregătiți o groapă mai mare decât rădăcina. Este important să afânați solul.
  2. Umpleți parțial groapa cu pământ nou, pentru a adăuga substanțele nutritive necesare solului.
  3. Așezați rădăcina în groapă, cu partea superioară imediat sub suprafața solului. Atenție: Dacă rădăcina nu se plantează corespunzător, aceasta se poate usca.
  4. Presați bine solul în jurul rădăcinilor, astfel încât acestea să intre în contact cu pământul.
  5. Udați din abundență imediat după plantare. Acest lucru este important din mai multe motive. În primul rând, apa elimină aerul din solul aflat în jurul rădăcinilor. În al doilea rând, planta va avea cu adevărat nevoie de apă imediat după plantare.

Bulbii de flori aduc un plus de culoare grădinii dumneavoastră

Când vă organizați grădina, este important să vă gândiți la bulbii care sunt deja în pământ. Probabil că ați planificat încă din toamnă bulbii care vor înflori primăvara. Și bineînțeles că veți dori și mai multă culoare vara, pe lângă aceste plante de primăvară, copaci, arbuști și plante perene din grădină. Umpleți spațiile din borduri cu bulbi care înfloresc vara. Bordurile dumneavoastră sunt deja pline? Atunci puteți să plantați bulbi de flori și în ghivece. La Horteka, veți găsi pachete cu bulbi de flori pentru borduri și pentru ghivece. În acest mod, veți putea crea în această vară o grădină plină de culori minunate. V-ar plăcea să aflați mai multe detalii despre diferiți bulbi de flori și cum îi puteți planta cel mai bine? Consultați pagina noastră dedicată bulbilor.

Nu uitați: Există bulbi care înfloresc primăvara și alții care înfloresc vara.

Pregătiți-vă grădina

Acum vă prezentăm accesoriile necesare pentru pregătirea grădinii. Acestea ar putea include chiar și un butoi pentru apa de ploaie. Cu aceasta, puteți uda plantele din grădină, ghivece sau chiar gazonul, mai ales în perioadele secetoase. Veți avea nevoie și de lumină în grădină, mai ales în serile calde de vară. Horteka are o gamă largă de corpuri de iluminat pentru exterior, care vor crea un plus grădinii dumneavoastră pe timpul serii. Atunci vă veți putea bucura de extraordinara dumneavoastră grădină atât ziua, cât și seara.

Aflați mai multe detalii despre colecțiile noastre de plante pentru grădină