Creați-vă propria junglă urbană

Preferați urmele subtile de verde sau verdeața din abundență? Noi considerăm că cel mai bine este să fim încojurați de cât mai multe plante verzi. Fiecare încăpere ar trebui transformată într-o junglă urbană. În cele din urmă, întotdeauna este loc de mai multă verdeață! În fiecare zi vă veți bucura de plante frumoase și veți descoperi lucruri noi, precum o frunză nouă la Strelitzia sau, poate, chiar o floare care tocmai se deschide la Calathea. Aceste plante pot fi găsite la Horteka. Cum puteți crea această junglă acasă? Urmați pașii de mai jos.

Cum puteți crea o atmosferă precum cea din jungle, în propria locuință.

Pentru a putea supraviețui, plantele au nevoie de lumină, apă și îngrășământ. Ca posesor de plante, cu siguranță vă doriți ca acestea să se dezvolte armonios, mai ales într-o junglă urbană, acolo unde fiecare plantă ocupă un loc important. Așadar, primul pas în crearea junglei urbane, este să vă alegeți cu grijă spațiul. Trebuie să aibă suficientă lumină naturală pentru ca plantele să se poată dezvolta. Multe plante de interior provin din regiuni tropicale și preferă lumina și căldura. Alegeți o cameră unde știți că soarele pătrunde cel puțin trei-cinci ore pe zi. Spre exemplu, palmierul Kentia are nevoie de cel puțin trei ore de lumină solară directă pe zi.

Orice încăpere poate fi transformată într-o junglă urbană, chiar și baia! Totuși, va trebui să alegeți plante complet diferite față de cele selectate pentru camera de zi, acolo unde temperaturile sunt mai ridicate aproape tot timpul. Plantele purificatoare sunt întotdeauna binevenite! Ele reglează nivelul umidității dintr-o încăpere. O junglă urbană plină cu plante care purifică aerul, este indispensabilă. Puteți selecta plante de diferite forme și culori, precum o Calathea sau un Spathiphylum elegant.

Cum va arăta jungla din propria casă?

Acum este momentul să vă decorați complet încăperile, cu plante verzi. În fiecare colț poate fi amplasată câte o plantă drăguță de interior. Alegeți plantele în funcție de cantitatea de lumină și umiditate disponibilă. Pentru a crea o adevarată junglă, veți avea nevoie, bineînțeles, de plante care chiar provin din junglă. De exemplu, un Aeschynanthus curgător pe care îl puteți amplasa pe un dulap înalt – lianele sale curgătoare, vă vor duce cu gândul la pădurile pluviale asiatice. O Monstera cățărătoare vă va contura jungla. Plantele mari pot crește aproape la fel de mult precum un copac și reprezintă cadrul perfect pentru jungla dumneavoastră. Monstera este o altă plantă de interior care purifică aerul. Alte plante esențiale în crearea unei junglei, sunt cele de la nivelul solului. Plantele-păianjen și robusta Sansevieria, sunt perfecte pentru locuință, în vreme ce rafturile scunde sunt ideale pentru mici cactuși și plante suculente. Întregiți aspectul camerei cu o pată de culoare de la florile de Anthurium sau Bromelia, pe care le puteți amplasa chiar și pe o masă.

O plantă nu este completă fără un…

Ghiveci asortat, bineînțeles! Ce noroc că toate ghivecele din teracotă și coșurile din răchită se potrivesc cu tema junglei! Ghivecele suspendate sunt perfecte pentru încăperile înalte. Pentru plante bine înrădăcinate, ar trebui să alegeți întotdeauna un ghiveci cu 3 cm mai mare decât ghiveciul de creștere. Ghiveciul de pepinieră, este ghiveciul de plastic în care vă este livrată planta. Rădăcinile plantei trebuie mereu să aibă suficient loc pentru a se dezvolta. Veți observa că plantele se vor dezvolta mult mai bine, imediat ce au mai mult spațiu!

Întotdeauna este loc pentru ceva în plus în jungla dumneavoastră

Cel mai frumos lucru la jungla urbană este că poate deveni oricând mai impunătoare și mai verde. Este foarte simplu să adăugați o nouă plantă în orice moment. Nici măcar nu este nevoie să cumpărați plante noi! Întineriți-vă familia de plante, cu butași de la plantele mature. Așa vă veți umple încăperile și le veți putea decora cu ușurință. Dacă vă doriți ca jungla să dobândească un aspect de mlaștină, plantați butașii în apă și bucurați-vă de rezultatul obținut.

Vreți să începeți să vă creați propria junglă urbană? Consultați gama noastră vastă de plante pentru interior.

Consultați gama noastră de plante pentru interior.