Cultivarea legumelor si a fructelor

Terasa

Vă aflați printre norocoasele persoane care au o frumoasă terasă? Atunci puteți avea plăcerea de a sta în aer liber primăvara și vara. O terasă este un loc excelent, de exemplu, pentru a vă relaxa, a face un grătar sau a bea ceva cu prietenii. Pentru a-i oferi un plus de confort, desigur că vă puteți decora terasa cu plante verzi. Sau ce ați zice despre o grădină de legume sau fructe pe terasă? Ați putea utiliza produsele pe care le cultivați, pentru pregătirea unui grătar. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti terasa perfectă.

Faceți terasa să arate mai mare

De obicei, spațiul unei terase este limitat, tocmai de aceea trebuie să vă bucurați la maximum de acesta. Cu designul adecvat, puteți să faceți ca terasa să pară mai mare. Mai întâi, optați pentru câteva obiecte mari, în locul numeroaselor obiecte mici. O sofă tip sezlong sau o masă compactă de terasă, cu scaune și două sau patru ghivece de flori mai mari, vor face ca terasa să pară mai mare. Alegeți ghivece frumoase și spațioase, cu drenaj bun. Atunci când umpleți ghivecele, țineți cont de căldură și de vânt. O terasă orientată spre sud, este acoperită de foarte mult soare, ceea ce o face mai adecvată pentru plantele iubitoare de soare, precum măslinul sau lavanda. Aveți o terasă orientată spre nord? Atunci optați pentru plante care preferă umbra, precum iedera verde, camelia sau hortensia. Amplasați plantele într-un loc cât mai ferit și oferiți-le o cantitate generoasă de apă, în fiecare zi pe tot parcursul verii.

O mini grădină pe terasă

Există spațiu pentru o bordură ridicată? Atunci o mini grădină pe terasă, este absolut minunată! Puteți umple aceste borduri cu tot felul de plante și flori colorate, cu creștere joasă. Desigur, bulbii de flori sunt ideali pentru aceste borduri. Din nou, acordați deosebită atenție cantității de soare pe care o primesc bulbii. Bulbii de flori au în general nevoie de foarte mult soare pentru a crește și a înflori în mod corespunzător. Există, de asemenea, bulbi care se pretează la umbră. De exemplu, Muscari și unele zambile pot fi amplasate și pe o terasă orientată spre nord. Completați bordura cu niște verdeață, pentru a crea imaginea perfectă. Iarba ornamentală, de exemplu, reprezintă o opțiune perfectă. Ierburile crează un efect minunat împreună cu florile colorate. Suflecați-vă mânecile și testați singuri!

Cultivați-vă propriile legume pentru grătar

Fructe și legume cultivate acasă sau plante aromatice din propria grădină. Nimic nu arată mai bine! Grătare delicioase, cu legumele voastre preferate și cu plante aromatice, cu fructe proaspete pentru desert. Pentru început, faceți turul Italiei. Propriile voastre roșii cultivate acasă, cu busuioc proaspăt. Semănați roșiile în interior și țineți-le acolo între lunile martie și mai. În mai sau iunie, puteți muta ghivecele cu roșii pe terasă. Dirijați plantele folosind un suport de sprijin. La felul principal, meniul constă într-o bucată de carne, asezonată cu mentă și o salată de rucola cu ardei. Ardeii pot fi deasemenea cultivați acasă. În felul acesta veți avea o gradină colorată și veselă cu legume sau fructe, într-o jardinieră sau într-un ghiveci. Cultivați ierburi aromatice și rucola, cu ajutorul nostru. Tot ceea ce aveți de făcut este să împrăștiați semințele pe sol și să adăugați apă. Veți obține rezultate într-o săptămână. La desert, serviți fructele delicioase ale plantelor și pomilor fructiferi. Care este fructul vostru preferat? Horteka are de toate: de la lămâi, la căpșuni și până la mure. Cultivați-le chiar voi pe toate!

Doriți să vă decorați terasa cu plante verzi? Atunci analizați sortimentul bogat de la Horteka, format din plante perfecte pentru terasa voastră.

Analizați plantele de la Horteka pentru terasă și pentru balcon