Cum să vă pregătiți propriul buchet cu flori uscate!

Buchetele cu flori uscate sunt din nou la modă. Această tendință din anii '70 și '80 a revenit. Spre deosebire de un buchet cu flori proaspete, cel cu flori uscate poate fi păstrat luni și chiar ani de zile. Iată cât de mult vă puteți bucura de florile dvs.! Și odată ce le-ați uscat, există și alte activități verzi pe care le puteți încerca. Din păcate, nu toate plantele și florile sunt adecvate pentru a fi uscate. Horteka vă poate ajuta să alegeți cele mai potrivite flori și plante și vă va arăta cel mai bun mod de a le usca.

Ce specii de flori sunt cele mai potrivite a fi uscate?

Nu toate plantele și florile sunt adecvate pentru a fi uscate. Florile cu tulpini robuste, lemnoase și de culoare deschisă, reprezintă cea mai bună alegere pentru orice buchet uscat. Printre acestea se numără florile unor plante perene precum lavanda, trandafirii și hortensiile. Aceste flori au tulpini perfecte pentru a fi uscate și aduc culori frumoase în buchetul dvs. uscat. Unele flori care cresc din semințe, precum floarea-soarelui și macii, sunt la fel de potrivite, dar multe plante care cresc din bulbi de flori nu sunt potrivite pentru a fi uscate. Mai bine puneți aceste specii într-un buchet de flori proaspete. Desăvârșiți-vă buchetul de flori uscate cu verdeață din propria dvs. grădină. Iarba ornamentală este și ea foarte potrivită pentru uscat și nu ar trebui să lipsească din niciun buchet. Tulpinile de miscanthus și inflorescențele de iarbă de pampas reprezintă opțiuni deosebit de bune.

Care sunt cele mai bune moduri de a usca florile?

Există multe modalități de a usca plantele și florile. Metoda dvs. de uscare depinde de ce veți face cu florile uscate, de cât timp aveți la dispoziție și de cantitate. Horteka explică cele mai bune patru metode pentru dvs.:

1.Uscarea la aer

Cea mai obișnuită metodă de a usca florile și plantele este folosirea aerului. Culegeți din grădină florile și plantele pe care vreți să le uscați. Îndepărtați frunzele în exces de pe tulpini, pentru ca florile sau plantele să se usuce mai repede. Apoi sortați florile în grupuri după varietate, legați-le laolaltă și atârnați-le cu susul în jos într-un loc întunecos și uscat. În mod ideal, acest loc nu ar trebui să fie prea rece. O alegere adecvată ar fi un garaj sau un pod deasupra sistemului de încălzire. Dacă sunt atârnate într-o zonă umedă, florile și plantele pot mucegăi. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că mănunchiurile sunt mici sau atârnați toate florile și plantele individual. După două-patru săptămâni veți avea un buchet splendid de flori uscate. Durata exactă necesară pentru uscarea florilor depinde de cât de groase sunt tulpinile și de mediul în care sunt atârnate.

2. Silicagel

Dacă nu aveți un loc întunecat și uscat în casă sau nu doriți să așteptați mai multe săptămâni, silicagelul va face florile să se usuce mai repede. Utilizați un recipient etanș, suficient de mare pentru a pune la uscat în el florile și plantele. Umpleți fundul recipientului cu doi-trei centimetri de granule de silicagel. Puneți florile și plantele în recipient, cu frunzele în silicagel, asigurându-vă că nu se ating unele de altele. Adăugați mai mult silicagel, până când florile și plantele sunt acoperite complet. Puneți capacul pe recipient, pentru a-l închide etanș. Verificați după câteva zile dacă florile și plantele s-au uscat. Vor fi gata când petalele par a fi de hârtie.

3. Uscarea în cuptorul normal sau în cel cu microunde

Veți obține cele mai rapide rezultate prin uscarea într-un cuptor sau la microunde. Aceasta este și cea mai riscantă metodă, deoarece este foarte ușor să uscați florile și plantele la o temperatură prea mare sau prea mică. Și pentru această metodă se folosește silicagel. Luați un recipient mic și înalt și acoperiți-i fundul cu silicagel. Amplasați florile și plantele cu susul în jos în recipient și puneți-l în cuptor sau la microunde. Puteți folosi uscarea la cuptor doar dacă aveți cuptor cu ventilator. Începeți cu o temperatură scăzută, de circa 40 de grade și experimentați pentru a afla ce se potrivește pentru fiecare tip de plantă. Pentru a usca plantele ar trebui să fie suficiente două-cinci minute. După uscare, este foarte important să curățați cu grijă florile și plantele, pentru a îndepărta tot silicagelul.

4. Presare

Poate că vă mai amintiți cum presați cu ani în urmă flori pentru colecția dvs. între filele cărților. Presarea nu este o metodă bună pentru a pregăti buchete uscate. Puteți realiza alte lucruri cu florile presate, de exemplu colaje sau tablouri. Uscați florile punându-le între foi de hârtie de copt și presându-le între cărți sau într-o presă de bricolaj. Puteți confecționa una singuri, din placaj și patru șuruburi. Faceți câte o gaură în cele patru colțuri, prin care să treacă șuruburile. Puneți florile pe una dintre foile de placaj și puneți cealaltă foaie deasupra. Strângeți bine șuruburile, pentru a presa florile.

Sfat: după ce se usucă plantele și florile, Horteka vă recomandă să le stropiți cu fixativ de păr. Acest lucru le va ajuta să-și păstreze forma și să arate drăguț mai multă vreme.

Doriți să încercați să uscați flori? Începeți prin a vă aranja propria grădină de flori pentru tăiat.

 

Analizați gama Horteka cu plante pentru grădină