Decorațiuni de toamnă, cu ajutorul plantelor din propria grădină

Toamna a început! Frunzele au început să cadă din copaci, iar natura produce cele mai frumoase culori de toamnă. Este momentul perfect să vă apropiați ceva mai mult de natură și să începeți să aduceți mai multe plante în viața dvs. Cum ați putea să o faceți mai bine decât aducând natura înăuntru? Începeți cu frunze și cu ramuri din grădina dvs. și realizați decorațiuni de toamnă! Inspirați-vă dintr-o serie de lucrări de artă decorativă de toamnă.

 

1. Decorațiune pentru perete

Bineînțeles că în această toamnă doriți să țineți pasul cu tendințele verzi. Următoarea tendință nu poate lipsi din locuința dvs. Verdeața pe perete este de multă vreme la modă, dar crengile tomnatice devin și ele tot mai populare. Strângeți cât mai multe frunze, de culori diferite și de la cât mai multe tipuri de copaci. Arțarul japonez este un punct de pornire fantastic. Numit și Acer, acest copac are o mulțime de culori. Pe lângă culoare, vă puteți juca și cu forma frunzelor. De exemplu, frunzele lalelelor au o formă aparte. În sfârșit, pentru o notă tradițională, folosiți și câteva frunze de stejar. Înșirați frunzele pe o panglică cu accesorii vesele, cum ar fi scorțișoară parfumată, felii uscate de portocală sau păharele cu lumânări. Suspendați decorațiunea de o creangă puternică din propria grădină. De exemplu, o ramură de stejar sau de măr.

 

2. Lumânări decorative

Mai aveți frunze rămase de când ați realizat crengile tomnatice? Nu le aruncați! Puteți pregăti de exemplu lumânări frumoase din acestea. Veți intensifica imediat atmosfera de toamnă din locuință. Aveți nevoie doar de frunze prin care lumina poate pătrunde, borcane de sticlă și adeziv. În acest scop, folosiți mereu frunze uscate. Sunt mai subțiri și lasă lumina să pătrundă așa cum trebuie prin ele. Iată cum ar trebui să procedați:

 • Pasul 1: Luați un borcan gol și curat și îndepărtați etichetele de pe acesta.
 • Pasul 2: Strângeți frunzele pe care vreți să le folosiți. Frunzele de arțar și de stejar sunt foarte potrivite.
 • Pasul 3: Adăugați puțin adeziv pe frunze și presați-le pe interiorul borcanului.
 • Pasul 4: Puneți luminițe în borcane și relaxați-vă în propria pădure din casă.

 

3. Plantare creativă

Plantele în ghivece sunt utile pentru colțurile goale ale camerelor de zi sau ale dormitorului. Așadar, apucați-vă de plantare creativă. De exemplu, de ce să nu puneți plante suculente într-un dovleac? Dovleacul se potrivește perfect cu toamna și este un accesoriu natural. Fantastic pentru ușa de la intrare! Sau luminați zilele întunecate cu o piesă draguță de Crăciun, cu lumânări. Folosiți un bol sau o cutie și umpleți-le cu pământ pentru ghivece. Așezați lumânările în borcănașe separate, în pământul pentru ghivece și asigurați-vă că sunt stabile. Completați locurile rămase în pământ cu bulbi de flori pentru interior. Zambila și Amaryllis sunt plantele perfecte pentru acest lucru. Acești bulbi înfloresc devreme. Acoperiți totul cu mușchi, pentru o adevărată senzație de toamnă.

 

4. Masa de toamnă

V-au mai rămas materiale din grădină? Atunci pregătiți o masă de toamnă drăguță. Îmbrăcați-vă masa din sufragerie sau măsuța de cafea în culori de toamnă. De ce aveți nevoie?

 • O placă sau un platou pe care să așezați toate decorațiunile naturale de toamnă
 • Borcănașe cu lumânărele
 • Toate materialele rămase de la celelalte decorațiuni

Așezați borcănașele cu lumânări în centrul plăcii sau platoului. Umpleți locurile goale cu frunze colorate. Încheiați cu dovlecei decorativi, figurine din castane și din ciuperci. Pentru a aduce mai multă animație, puteți adăuga piticuți. Iată o priveliște veselă.

 

5. Coronițe

Este foarte distractiv, dar și foarte simplu să pregătiți coronițe. Concepeți-vă coronița cu frunzele dvs. preferate din copaci colorați, adăugați câteva ramuri de fructe de pădure și încheiați cu propriile accesorii decorative, precum castanele. Pentru a vă ajuta puțin, iată un procedeu clasic:

Coronița din conifere este un adevărat semn al toamnei și, bineînțeles, puteți pregăti una cu materiale din propria dvs. grădină. În primul rând, utilizați ramuri de conifere ca bază verde. Ați putea folosi, de exemplu, crenguțe de Picea. Acest mini-pom de Crăciun vă va crea starea de spirit pentru perioada sărbătorilor. Așezați copăceii în fața ușii de la intrare sau în grădină, pentru o adevărată feerie de iarnă. Tăiați câteva ramuri pentru primul strat al coroniței. În plus, frunzele de laur sunt frumoase ca plus de verdeață. Nuanțele mai închise ale laurului îi vor da coroniței un aspect mai îndrăzneț. Pentru ceva mai multă culoare în coroniță, puteți adăuga accesorii, de exemplu fructe de laur sau de cătină, castane, conuri de brad sau dovlecei miniaturali. În sfârșit, puneți luminițe în coroniță, pentru zilele mohorâte de iarnă. Acum asamblați coronița:

 • Pasul 1: Luați coronița (care poate fi din lemn, trestie sau spumă) și înfigeți sau așezați frunzele pe aceasta.
 • Pasul 2: Fixați frunzele pe coroniță, utilizând sârma sau ace cu gămălie. Faceți în așa fel încât sârma sau acele să nu se vadă prea tare. De exemplu, pentru a integra frumos acele în coroniță, puteți alege unele cu gămălie roșie.
 • Pasul 3: Adăugați accesorii din natură. Printre acestea, se pot număra castane, conuri de brad, fructe de laur sau dovlecei miniaturali.
 • Pasul 4: Atârnați coronița undeva la vedere, astfel încât să se bucure toată lumea de aceasta.

Analizați gama noastră de copaci și arbuști