Grădina este pregătită pentru sezonul de primăvară?

Dacă temperaturile sunt încă scăzute pentru a vă ocupa de plantarea în grădină, vă recomandăm să așteptați apariția soarelui. Chiar dacă sezonul pentru plantare a început, veți avea timp pentru a vă toaleta grădina. Ocupați-vă cât mai curând de acest lucru! Apoi veți putea grădinări cu ușurință.

Ce puteți face pentru a vă pregăti grădina pentru sezonul de primăvară? Acest articol vă va ajuta cu explicații, astfel încât pregătirea să poată începe.

Ce puteți păstra în grădină?

 

Înainte de a începe să săpați în grădină și să îndepărtați lucrurile inutile, este util să știți ce puteți păstra în pământ. În primul rând, aveți grijă la plantele care înfloresc primăvara. Dacă ați plantat bulbi în sezonul de toamnă, trebuie să știți că ei se dezvoltă lent, chiar până în aproape de înflorirea din sezonul de primăvară. Desigur că nu doriți să deranjați acești bulbi în timpul dezvoltării. Aveți grijă să nu călcați din greșeală în locurile în care ați plantat bulbii și sau atunci când săpați în grădină. Sunt în continuare frunze pe porțiunea plantată din grădina dumneavoastră? Îndepărtați-le cu grijă. Frunzele obstrucționează lumina soarelui și limitează creșterea bulbilor.

Plantele perene trebuie de asemenea păstrate. Ele înfloresc anual, devenind în felul acesta mult mai puternice. Toate plantele noastre perene sunt fortificate cel puțin un an, prin urmare înfloresc la doar câteva luni după plantare. Bujorii noștri sunt fortificați chiar mai mult, în consecință produc flori deosebit de mari. Așadar, atunci când vă curățați grădina, este important să nu interveniți asupra acestor plante.

Ce ar trebui să îndepărtez din grădină?

 

Plantele perene pot fi păstrate în grădină, dar este important să tăiați părțile uscate. De asemenea, puteți să verificați dacă rădăcina plantelor perene nu a devenit prea mare. Dacă s-a întâmplat acest lucru, puteți săpa pentru a o scoate și a o separa. Apoi, îndepărtați părțile uscate și replantați părțile sănătoase.

Pe lângă plantele perene, care rezistă mai mulți ani, există și bulbi și plante anuale. Acești bulbi sau tuberculi înfloresc o singură dată și își folosesc toate substanțele nutritive într-un singur sezon de înflorire. Pentru a face loc noilor bulbi, îndepărtați bulbii și tuberculii, care au înflorit deja. Și plantele anuale înfloresc o singură dată, pentru o perioadă lungă de timp. După trecerea perioadei de înflorire, îndepărtați plantele, pentru a face loc celor mai noi plante sau bulbi. Vă recomandăm să faceți acest lucru înainte de îngheț, deoarece rădăcinile pot putrezi după aceea. Puteți îndepărta cu ușurință plantele anuale, înaintea înghețului, afânând solul din jurul plantelor și apoi ridicându-le ușor de tulpini. După trecerea înghețului, vă recomandăm săparea rădăcinilor.

Tunderea influențează înflorirea

Există un proverb olandez care spune „snoeien doet bloeien”, ceea ce semnifică „tunderea înfluențează înflorirea”. Plantele, copacii și arbuștii se tund pentru a rezista mai mult timp, pentru a se menține sănătoși și pentru a înflori mai abundent. Majoritatea plantelor care înfloresc vara, trebuie tunse primăvara, înainte de înflorire. Acest lucru se întâmplă adesea în intervalul februarie - aprilie.

Ce îmi trebuie pentru a curăța grădina?

Este util să aveți la îndemână câteva unelte pentru grădină, pentru a fi bine pregătiți de curățarea acesteia. Iată sugestiile noastre privind articolele esențiale de care aveți nevoie pentru a vă curăța grădina corespunzător și rapid:

  1. Mănușile pentru grădinărit vă protejează mâinile.
  2. Lopățica pentru plantare, vă ușurează munca. Aveți grijă să nu distrugeți vreun bulb sau vreo rădăcină, atunci când săpați cu forță.
  3. Sezonul de tundere începe în lunile februarie/martie pentru majoritatea plantelor, copacilor și arbuștilor. Puteți alege foarfece simple pentru tundere sau foarfece automate pentru gard viu.
  4. Achiziționați pământ special pentru bulbii de flori sau pentru a nivela și împrospăta solul. Astfel veți fi siguri că toți bulbii, tuberculii și rădăcinile din sol vor primi substanțe nutritive adecvate și vor avea parte de protecție corespunzătoare.
  5. Grebla este o unealtă excelentă pentru a strânge frunzele. Acestea vor fi îndepărtate cu ușurință, fără prea mult efort.
  6. Cea mai importantă recomandare de final, este să pregătiți suficiente pungi pentru strângerea gunoiului. La prima vedere ați spune că nu sunt multe resturi în grădină, dar veți avea de scos mai mult decât credeți. Vreți să-i dați naturii o mână de ajutor? Nu uitați să aruncați resturile din grădină în recipientul pentru compost.

După curățarea grădinii, urmează…

După curățarea grădinii, îndepărtarea plantelor anuale și acoperirea celor care înfloresc primăvara, grădina dumneavoastră este pregătită pentru sezonul de primăvară. Acum vă puteți ocupa cu adevărat de grădinărit, oferindu-le plantelor, arborilor și bulbilor, un loc adecvat! Imediat ce pământul nu mai este înghețat, puteți începe să plantați bulbii. Acești bulbi de flori trebuie plantați primăvara, pentru a înflori toamna. Este recomandat să vă gândiți la bulbii pe care doriți să îi plantați, locul în care îi veți amplasa, spațiul pe care veți dori să-l umpleți și cantitatea necesară. Aflați toate detaliile în articolul nostru despre bulbi.

Sfat: Doriți să vă transformați grădina? Pregătiți un plan al grădinii, pentru a știi exact unde veți poziționa fiecare element, pentru a amenaja cu ușurință spațiul pe culori și înălțimi. Vom pregăti un nou articol despre acest lucru. Urmăriți-ne în continuare pe canalele de socializare, pentru a vă putea inspira în amenajarea propriei grădini.

Vedeți gama noastră de bulbi