Grădină plină de fluturi

Fluturi frumoși și delicați în propria grădină!

Doriți să atrageți fluturii în propria grădină? O grădină potrivită pentru fluturi este foarte ușor de amenajat. Începeți prin a planta bulbi și plante vesel colorate, cu flori parfumate, care vor atrage cu siguranță fluturii. Cea mai cunoscută plantă este Buddleja, un arbust rezistent și mai mereu înflorit. Floarea soarelui, levănțica, salvia, iarba pisicii, zambilele muscari, allium, irișii pitici și mușcatele, sunt de asemenea plante pe care le puteți lua în considerare. Culorile lor puternice și parfumul florilor, atrag precum un magnet diverse specii de fluturi. De asemenea, aduc un plus de veselie bordurii din grădina voastră. Nu aveți o grădină? Nu vă faceți probleme, deoarece vă puteți decora cu ajutorul acestor plante, chiar și balconul sau terasa!

Adăpost pentru fluturi

Dacă doriți să fiți cu un pas înainte, puteți crea locuri speciale în grădină, pentru a proteja plantele de vânt, ploaie, sau chiar îngheț. Pereții uscați din piatră sau buturugile, sunt foarte potrivite pentru acestea. Puteți cumpăra si o căsuță pentru fluturi, pe care să o suspendați într-un loc adăpostit. Fluturii sunt insecte cu sângele rece și preferă să se odihnească în locurile adăpostite ale grădinii sau în locuri în care se pot încălzi la soare, pentru a se încărca cu energie.

De la omidă, la fluture

Pentru a oferi ocazia diferitelor specii de fluturi să se reproducă, veți avea nevoie de anumite specii de plante în grădina voastră. Omizile sunt atrase de legumele precum urzicile, varza, de plantele sălbatice și plantele din familia Apiaceae (precum țelina, pătrunjelul, morcovul), șofranul sau trifoiul. Dacă doriți să admirați diferitele varietăți de fluturi, alegeți plante gazdă potrivite.

Recomandare!

Omizile, precum cele din familiile Aglais urticae și Nymphalidae sunt atrase de urzici. Asigurați-vă că plantați urzicile într-un ghiveci, amplasat într-un loc mai adăpostit, dar însorit și astfel vă puteți asigura că nu vor deranja alte plante.