Cum creați mai multă atmosferă pe terasă?

O terasă este decorată de regulă cu multe dale de pavaj, ceea ce face dificilă adăugarea plantelor. Dacă aveți o terasă mică, trebuie să folosiți în mod creativ spațiul avut la dispoziție. Dacă adăugați câteva ghivece mari sau decorațiuni mici, terasa va părea mai mare. Lăsați-vă inspirați de aceste opțiuni extraordinare pentru a crea o terasă fermecătoare.

O terasă placută și veselă

Optați pentru o mulțime de flori în ghivece pentru a vă cufunda într-o atmosferă de vară. Bineînțeles, primul lucru la care noi ne gândim, sunt bulbii cu flori colorate! Orice bulb de floare poate fi plantat în ghiveci, pentru a vă face terasa mai primitoare. Alegeți dalii cu flori sferice încântătoare sau gladiole înalte. Combinați bulbii preferați, dar nu uitați care este perioada lor de înflorire. Plantați întotdeauna bulbii care înfloresc cel mai târziu pe fundul ghiveciului și pe cei care înfloresc devreme, chiar la suprafață. Iată un mod simplu de a vă crea propriul mix de bulbi de flori. Vă este greu să faceți o alegere între bulbii veseli de la Horteka? Vă doriți bulbi de flori care înfloresc cât mai mult posibil pe terasă? Atunci varietățile de la Horteka sunt ideale pentru o bucurie florală infinită.

Deoarece este anevoios să plantați plante noi în fiecare an, alegerea perfectă sunt plantele perene rezistente la frigul iernii, precum hortensia sau garofița comună. Simpatica hortensie ”Annabelle” produce flori albe fermecatoare, pe tot parcursul verii și poate ramâne în exterior tot anul. Garofița comună vă permite să vă bucurați de și mai multe culori. Florile roz și frunzele verzi precum iarba, vă oferă o combinație stralucită de culori pentru terasă.

Vizualizați gama noastră de plante perene

Terasa tropicală

Vă doriți o călătorie tropicală cu mult mai mult verde? În acest caz, aceste sfaturi sunt potrivite pentru voi. Începeți cu o împrejmuire verde. Amenajați-vă terasa punând pe marginile acesteia plante înalte de grădină. Culorile ierbii de pampas arată fantastic alături de dalele gri sau nuanțele de lemn. Bambusul Fargesia neinvaziv arată și el extraordinar de-a lungul marginii unei terase. Asigură o notă de fundal încântătoare pentru o atmosferă relaxată, dar este potrivit și drept adăpost. O tema tropicală trebuie neapărat să includă palmieri. Palmierii în ghiveci de la Horteka au fost creați special pentru terasă. Așadar, oferiți-le un loc în prim-plan pe terasă, pentru a accentua atmosfera de junglă. Aceste plante de grădină verzi sunt suficiente pentru a crea o terasă cu adevărat frumoasă, însă o adevărată junglă tropicală are mult mai multe plante. Alegeți mobilier de grădină cu borduri și jardiniere incluse, pentru a putea aduce și mai multă verdeață în zona din interior a terasei. Combinația de mobilier și ghivece creează mai mult loc pentru plante și dă impresia de omogenitate. Plantați în aceste ghivece arbuști sau alte plante scunde. Puteți lua în calcul un eucalipt gri-verzui sau o bromelia pentru a aduce și mai multă culoare.

Echipa Horteka recomandă un iaz pentru a vă completa terasa în stilul junglei urbane. Vara, apa din iaz are un efect de răcorire. Plantați un nufăr splendid în iazul de pe terasă, pentru un strop de culoare în junglă tropicală. Va arăta precum o rază de soare, în acest spațiu verde.

Aruncati o privire peste gama noastră de plante de grădină