Iarba ornamentală – decorațiunea perfectă pentru grădina voastră

Grădina este un loc în care ar trebui să vă relaxați și să vă bucurați de timpul liber, iar plantele pot fi folosite în acest scop. Ce fel de atmosferă vă doriți în grădină? Veți opta pentru plantele moderne și elegante, pentru o mulțime de flori și culori sau mai curând pentru plante care cresc fără oprire? Iarba ornamentală poate da tonul, iar plantarea anumitor varietăți, vă poate transforma grădina într-un mediu cu o anumită temă.

Grădină exotică

Senzația de căldură pe față, cu un cocktail în mână, privind apele Oceanului Pacific – iată genul de senzație pe care îl evocă iarba ornamentală exotică. Aceste plante vă conferă impresia că sunteți în vacanță în propria grădină. Plantele sunt disponibile în mai multe culori, pentru a crea contraste interesante în grădină. Frunzele alungite fac ca iarba ornamentală să arate precum o plantă de dună. Creați senzația că sunteți doar la o mică distanță de plajă și de o baie zilnică în mare.

Sfat: V-ar plăcea să puteți face o baie răcoritoare vara? Atunci gândiți-vă să pregătiți un iaz pentru înot în grădină. Este perfect pentru vară și ușor de întreținut dacă aveți plantele potrivite.

Grădină japoneză

Preferați aspectul oriental, cu elementele sale liniștitoare? Atunci Imperata cylindrica este perfectă pentru voi! Această plantă conferă o imagine, precum cea a soarelui care apune – veți avea mereu impresia că soarele vă mângâie grădina, datorită nuanțelor sale de un roșu închis. Barba-șarpelui (Ophiopogon) asigură un contrast foarte la modă. Alături de Miscanthus, îmblânzește culoarea roșie de la Imperata cylindrica. Combinați aceste tipuri de iarbă ornamentală, cu un arțar japonez roșu și câteva plante de bambus și vă veți simți ca într-o grădină japoneză. Relaxați-vă complet cu o sedință de yoga printre plante.

Grădină de prerie

Vă doriți o grădină în care să vă simțiți complet liberi? Atunci Carex Morrowii este potrivit pentru voi! Această varietate de iarbă ornamentală vă lasă impresia că vine direct din natură și îi conferă grădinii o senzație sălbatică, lipsită de griji. Nu contează dacă aceste plante cresc destul de mult – acest lucru nu face decât să accentueze și mai mult efectul de prerie. Rogozul este o plantă de mici dimensiuni și se va potrivi de minune printre bulbii din grădina voastră. În combinație cu alte culori ale bulbilor de flori, evocă într-adevăr senzația de prerie. Iarba-chinezească și Miscanthus formează panicule foarte decorative când ajung la maturitate. Perfecte de amplasat printre plantele perene cu flori, precum lavanda. Paniculele se potrivesc de minune cu nuanțele violet ale florilor de lavandă. Efectul sălbatic al grădinii, vă va crea impresia că sunteți în plină sălbăticie în propria grădină.

Grădină decorativă

Căutați ceva mai elegant și mai modern? Atunci analizați gama de iarbă ornamentală de la Horteka. Aceste tipuri de iarbă ornamentală sunt mici opere de artă.

  • Să luăm de exemplu Miscanthus ”Strictus Dwarf”. Planta are frunze verzi, care se arcuiesc în jos. Astfel, se formează niște tufe compacte care arată foarte elegant în grădină. În lunile august-septembrie, Miscanthus Sinensis înflorește pe vârful fiecărei tulpini, ceea ce îi oferă un aspect penat. Pe timpul iernii, frunzele de Miscanthus Sinensis se usucă încet, în cele din urmă. Are tulpini lungi, subțiri și inflorescențe penate.
  • Iarba ornamentală Stipa Tenuissima Ponytails  cunoscută și sub numele de iarbă cu pene, este o iarbă ornamentală delicată, cu o creștere verticală până la o înălțime maximă de 80 cm. Frunza are o structură foarte fină, precum firul de păr, cu o culoare verde care poate deveni maro deschis.
  • Iarba ornamentală Phormium Tenax Evening Glow este o plantă atrăgătoare, cu frunze lungi, curbate, precum sabia. Această plantă arată spectaculos atunci când este plantată cu scopul de a contura marginile grădinii sau potecile acesteia. Phormium este un gen format din specii de plante cu frunze frumoase, de diferite culori, aducând un plus oricărei grădini.

Analizați colecția noastră de iarbă ornamentală