Îngrijirea crinilor

Crinul (Lilium) arată frumos în grădină, pe terasă sau pe balcon. Veți dori să combinați crinii într-o bordură cu alte plante de grădină? Sau preferați să-i plantați împreună în ghivece? Aceste plante pot fi așezate și în vază, ca flori tăiate. Crinii sunt întotdeauna o alegere potrivită! Îngrijirea crinilor este simplă și cu puțină atenție, sigur veți fi răsplătiți cu cele mai frumoase flori!

Plantarea crinilor

Îngrijirea crinilor începe de la plantare. Acești bulbi, se plantează toamna sau primăvara, pentru a înflori vara. Bulbii de crin pot fi plantați în pământ din luna septembrie până în luna decembrie (dacă pământul nu a înghețat). Primăvara, bulbii de crin pot fi plantați până în luna aprilie. Plantați bulbii de crin cu lăstarul în sus, la o adâncime cam de două ori mai mare decât înălțimea acestora și udați-i imediat după plantare. Aici veți găsi mai multe informații și sfaturi privind plantarea crinilor.

Crinii pot fi plantați și în ghivece sau în alte recipiente mari, pe terasă sau pe balcon. Când plantați bulbii în ghivece, folosiți pământ proaspăt pentru flori. Pământul pentru flori este un amestec de materiale naturale, este aerisit și reține bine apa. Perfect pentru a ajuta crinii din ghivece să crească și să înflorească corespunzător. Udați plantele aflate în ghivece mai des decât pe cele cultivate în sol deschis.

Udarea crinilor

După plantare, este important ca bulbii de crin să fie bine udați. Acest lucru îi va ajuta să formeze rădăcini. Cu cât vor produce mai rapid rădăcini puternice, cu atât bulbii de flori vor fi mai rezistenți la frig în sezonul de toamnă și iarnă. Aveți grijă să mențineți solul umed și primăvara, dar evitați udarea lui în exces. Crinii neprotejați nu vor tolera seceta extremă sau umiditatea excesivă. Udați doar atunci când solul este uscat la atingere. Crinii au nevoie de apă și în timpul înfloririi.

Fertilizarea crinilor

Crinii au nevoie de îngrășământ suplimentar în sezonul de toamnă. Acest îngrășământ este administrat sub forma fertilizatorilor organici pentru bulbi de flori. Aceștia conțin exact cantitatea potrivită de nutrienți pentru a produce bulbi puternici și o înflorire abundentă. Plantele cu bulb își extrag hrana în principal din bulb, așadar nu trebuie fertilizate foarte des. Dacă doriți să replantați bulbii, trebuie să-i fertilizați doar o dată când încep să înflorească și din nou când perioada de înflorire s-a încheiat.

Gândacul roșu al crinului

Gândacul roșu al crinului are o lungime de circa șapte milimetri. Se recunoaște după spatele roșu și poate produce daune mari la nivelul florilor și al frunzelor de crin. Când crinii au ajuns la înălțimea de circa 15 cm, îi puteți trata cu pesticid 100% natural, pentru a combate insectele de frunze. Aceste produse protejează crinii, fără a deteriora solul.

Doriți să plantați bulbi de crin în această toamnă? Atunci analizați gama de crini de la Horteka. Vă interesează mai mult alte tipuri de bulbi de flori sau încă nu v-ați hotărât ce vreți să plantați? La Horteka veți găsi o gamă vastă de bulbi de flori.

Consultati gama de crini de la Horteka