Mai multă verdeață pentru fiecare tip de balcon

Verdeața este deseori asociată cu locuințele și grădinile, dar de fapt poate fi pusă oriunde. Chiar și pe cel mai mic balcon! Plantele vă transformă balconul anost, într-o oază de serenitate. Uneori poate fi dificil să se amplaseze o plantă pe un balcon mai mic. Însă Horteka a găsit câteva modalități creative de a vă decora balconul cu verdeață. Echipa Horteka are sfaturi grozave pentru balcoane de diferite dimensiuni.

Creați atmosferă în micul vostru balcon urban: balcon de 1 m²

O notă verde este posibilă chiar și pe cel mai mic balcon urban. Dar trebuie să rămână totuși suficient loc pe balcon pentru a trece sau pentru a sta în picioare. Așadar, când aveți un balcon de un metru pătrat sau chiar mai mic, este important să vă jucați cu spațiul. În primul rând, sigur că puteți amplasa multe plante pe marginea balconului. Jardinierele pentru balcon sunt perfecte pentru cele mai mici balcoane. Chiar puteți pune plante încântătoare pe balcon. Clopoțeii sunt plante extraordinare pentru jardinierele din balcon. Aceste plante produc o abundență de flori albastre și albe. Balconul va fi transformat imediat de această explozie de flori vesele. În celelalte jardiniere puteți pune încântătorii bulbi de flori. Puteți alege tipuri noi de bulbi de flori în fiecare anotimp. De exemplu, plantați lalele sau narcise toamna, pentru a avea o primăvară plină de culori proaspete. Pentru vară, plantați varietăți mai deosebite, precum daliile sau crinii.

Pe lângă toate aceste culori vii, balconului i-ar prinde bine să fie decorat și cu plante verzi. Mergeți direct la țintă. De exemplu, puteți suspenda niște ghivece drăguțe cu Mandevilla laxa de tavanul balconului. Puteți prinde un suport pentru plante pe perete. Acest suport vă oferă și mai multe posibilități de suspendare a plantelor. Folosiți plante mici în ghivece ușoare. Gândiți-vă și la ierburile aromatice, de exemplu la busuioc sau ceapă de tuns.

Mai multă verdeață pentru ceva mai mult spațiu: 2,5-3 m²

Un balcon mai mare este un motiv bun pentru mai multă verdeață. Bineînțeles, puteți apela la sfaturile pentru balconul mic atunci când aveți un balcon de 2,5 m², dar mai multe plante îl vor face și mai plăcut. Ca să rămână suficient spațiu pentru mobilier, echipa Horteka are soluții creative pentru mai multă verdeață, care ocupă puțin loc.

Suspendând rafturi sau un suport de plante, veți avea mai mult loc pentru plantele în ghiveci. Ați putea să vă gândiți la o lavandă în ghiveci sau la un rododendron colorat. Aveți grijă să nu devină prea mari sau grele. O tendință în creștere este să se pună pe balcon o mică seră de sticlă, plină cu plante. Puteți crește în ea plante de interior mici, precum suculentele, cactușii sau ferigile. O priveliște minunată când vă relaxați pe balcon.

Cu un balcon de o asemenea mărime, vă puteți gândi chiar și la o măsuță cu un scaun. Iar o masă nu ar trebui să fie goală niciodată. De exemplu, puneți pe masă un ghiveci cu bulbi de flori sau o plantă mică în ghiveci. Un mic pom fructifer sau un măslin pe masă, vă vor duce cu gândul la o atmosferă mediteraneeană.

Un balcon mai mare drept oază verde de liniște: 5 m²

Puteți pune mult mai multe pe un balcon de cinci metri pătrați. Echipa Horteka vă recomandă să vă gândiți la câteva plante drăguțe în ghiveci. Aceste combinații pot da tonul atmosferei din balcon. Vă doriți o atmosferă romantică și plină de flori? O hortensie în plină floare va da de exemplu o senzație de fericire. La fel de fermecător este și un trandafir în ghiveci. Perfect pentru momentele când stați pe balcon într-o seară caldă de vară. Pentru o atmosferă mai tropicală, luați în considerare un bambus sau un măslin în ghiveci. Citricele sunt de asemenea extraordinare ca plante pentru balcon. Vara vă puteți culege singuri mandarinele sau puteți face limonadă din lămâile proprii. O grădină de legume în miniatură este de asemenea o idee grozavă pentru balcon. Reprezintă completarea perfectă pentru pomii fructiferi. Faceți o mică grădină de legume sau folosiți câteva ghivece pentru a planta cele mai delicioase fructe și legume. Vă puteți cultiva propriile roșii, căpșuni, ardei și tot felul de alte gustări delicioase în mini-grădina de legume. Nu uitați de cantitatea de lumină solară de care au nevoie recoltele. Nu este o idee bună să puneți plante iubitoare de soare pe un balcon cu multă umbră.

O grădină urbană pe balconul mare: 10 m²

Dacă balconul dvs. are cel putin 10 metri pătrați, înseamnă că aveți aproape o terasă. Această terasă-balcon poate fi transformată într-o grădină urbană. Cum există atât de mult spațiu, alegeți mini-borduri pentru marginile balconului. Plantând bambus sau iarbă ornamentală, puteți crea o separare naturală între dvs. și vecini. În plus, se creează o atmosferă asiatică și complet zen. Splendid pentru o zi de vară relaxată. Pentru mai multă culoare pe balcon, plantați plante perene cu flori în mini-bordură. Luați în calcul plantarea unei Echinacea fermecătoare sau a unui bujor bogat. V-ar plăcea niște flori minunate, dar și să vă protejați plantele de dăunători? Atunci Agapanthus (crinul-african) este perfect.

V-ați dori și mai multă inspirație verde pentru balcon?

Analizați colecția noastră de plante pentru terasă și balcon