Plantarea bulbilor de lalele

Îndrăgita lalea este una dintre cele mai cunoscute varietăți de bulbi din lume. Plantarea trebuie efectuată toamna, deoarece acești bulbi înfloresc primăvara. În felul acesta, vă veți putea bucura de o grădină colorată, plină cu lalele.

Tipuri de lalele

Există multe tipuri diferite de lalele, de toate formele și culorile. Unele soiuri abia seamănă cu lalelele. Laleaua cu flori precum cele de crin, cum îi spune și numele, arată exact precum un crin. Lalelele cele mai cunoscute sunt cele simple. Sunt deseori admirate în buchetele cu flori. Lalelele duble sunt mai pline, deoarece au două straturi de petale. Lalelele botanice au flori mai mici și tind să fie mai scurte. Se vor aclimatiza într-un loc liniștit și se vor dezvolta fericite ani de zile.

Plantarea bulbilor de lalele

Bulbii de lalele se plantează toamna, în perioada septembrie-decembrie. Așa că ar fi bine să începeți de pe acum să vă ocupați de grădină! Așteptați până când temperatura solului scade sub 10°C, dar este încă peste limita de îngheț. Cei mai mari bulbi existenți, au nevoie de aproximativ zece săptămâni de temperaturi sub 10°C pentru a se pregăti de perioada de creștere și înflorire. La început, lalelele creșteau în locuri uscate și însorite; veți avea cele mai minunate flori dacă le veți planta în locuri similare. Puteți planta bulbii în sol deschis sau în ghivece pentru flori.

·        Plantarea lalelelor în sol deschis

Bulbii de lalele preferă solurile ușoare, argiloase. Solul nu trebuie să rămână prea umed, deoarece acest lucru va împiedica dezvoltarea corespunzătoare a acestora. De asemenea, bulbii preferă lumina directă a soarelui. Așadar, alegeți un loc în plin soare și cu un bun drenaj. Începeți prin a afâna solul pentru a-l aera. Săpați o groapă de trei ori mai adâncă decât înălțimea bulbului. Ajustați lățimea gropii în funcție de numărul de bulbi pe care doriți să îi plantați împreună. Fiți foarte atenți la distanța dintre bulbi, indicată pe eticheta pachetului. Așezați în groapă fiecare bulb cu lăstarul îndreptat în sus și umpleți-o cu pământ pentru flori. Pământul pentru flori are exact structura potrivită pentru a-i permite bulbului să formeze rădăcini. Apoi, udați puțin și lăsați natura să-și facă treaba.

·        Plantarea lalelelor în ghivece

Dacă grădina dvs. are multe porțiuni pavate sau dacă aveți un balcon, bulbii de flori în ghivece sunt o adevărată bucurie. Alegeți o singură culoare sau o gamă completă. Horteka dispune de mix-uri de lalele gata de plantare, pe care le puteți cultiva pur și simplu în ghivece. Sau puteți deveni creativi și vă puteți crea propriile combinații. Nu uitați să vă asigurați că aveți ghivece suficient de late și de adânci, mai ales dacă doriți să plantați straturi de diferite tipuri de bulbi, procedeu cunoscut ca plantare de tip lasagna. Începeți prin a pune un strat de cioburi sau de hidrogranule pe fundul ghiveciului, apoi umpleți-l cu pământ. Asigurați-vă că recipientul este prevăzut cu găuri de scurgere în partea inferioară, pentru a permite drenarea apei. Plantați întotdeauna cei mai mari bulbi în partea de jos, acoperiți-i cu pământ și apoi plantați-i pe cei mai mici. Fiecare bulb trebuie să se afle la o adâncime de două până la trei ori cât înălțimea sa. Puteți umple fiecare ghiveci până la margine pentru un rezultat epatant. Înfășurați ghivecele în folie cu bule pentru a le proteja împotriva înghețului.


Când înfloresc lalelele?

Lalelele vor fi complet înflorite între lunile martie și mai, când veți putea să vă bucurați de toate culorile lor. Cea mai bună perioadă pentru flori este în luna mai, când aproape toate tipurile de lalele sunt înflorite. Luna mai este cunoscută pe drept ca fiind luna lalelelor. Temperatura și numărul de săptămâni al bulbilor de lalele, vor determina cât de puternice sunt florile și cât vor dura. Lalelele sunt bulbi de flori anuali, ceea ce înseamnă că utilizează toate substanțele nutritive depozitate în bulb în decurs de un an. Se pot forma bulbi secundari, dar aceștia vor înflori doar dacă sunt foarte mari. Îndepărtați bulbii maturi din pământ după ce înflorirea s-a terminat, pentru a face loc altor varietăți. Puteți înmulți lalelele din semințe, dar acest lucru poate dura între șapte și zece ani, deci veți avea nevoie de multă răbdare.

Când cumpărați bulbi de flori, căutați întotdeauna marcajul de calitate. Bulbii cu marcaj de calitate au fost testați din punct de vedere al calității și al sănătății. Toți bulbii de flori de la Horteka.ro au marcajul de calitate Holland Selection. Această fundație a încadrat bulbii de flori de la Horteka.ro în clasa A, ceea ce înseamnă că puritatea, culoarea, mărimea și sănătatea lor sunt de cea mai înaltă calitate posibilă. Acesta este motivul pentru care Horteka.ro oferă o garanție de înflorire de 100% pentru toți bulbii de flori din gama disponibilă. Bulbii de flori de la Horteka sunt cei mai mari bulbi disponibili pe piață. Aceste plante sunt mai puternice, produc flori mai mari sau mai multe și înfloresc pentru mai mult timp.