Plantarea bulbilor de primăvară = o mare nesfârșită de flori vara!

 

Se apropie primăvara, ceea ce înseamnă că se apropie și momentul bulbilor de flori. Nu doar că bulbii de toamnă răsar din pământ și își dezvăluie parfumul și culorile, ci se pot planta și  primăvara, astfel încât grădina, curtea interioară sau balconul dumneavoastră să strălucească cu adevărat vara. În acest articol, vă dezvăluim tot ceea ce trebuie să știți despre acești bulbi speciali cu flori – de la cum trebuie să-i plantați până la ceea ce au ei de oferit.

Bine de știut: diferența dintre bulbii de primăvară și cei de toamnă

Cei mai mulți dintre noi știm despre bulbii de toamnă că răsar primăvara. Sunt incluse aici plante bine-cunoscute și iubite, precum lalelele, zambilele și narcisele. Plantați acești bulbi în lunile de toamnă, astfel încât înflorirea să poată avea loc primăvara, după trecerea înghețului.

Cu toate acestea, ați auzit de bulbii de primăvară? Numele spune totul. Acești bulbi trebuie plantați primăvara, după trecerea înghețului. Au nevoie de o temperatură diferită pentru a crește și vor răsări vara, după câteva luni.

Când ar trebui să plantez plantele care înfloresc vara?

Pentru ca balconul, grădina sau curtea interioară să arate superb vara, plantați acești bulbi care înfloresc vara, de la sfârșitul lunii februarie și până la sfârșitul lunii mai. Acordați o atenție deosebită vremii, deoarece aceștia nu pot fi plantați în pământ până când nu a trecut complet gerul iernii. În caz contrar, ar putea fi afectați din cauza înghețului. Dacă ați fost prea nerăbdători iar bulbii au înghețat, cel mai bine ar fi să-i acoperiți cu folie cu bule. Puteți planta chiar mai devreme acești bulbi de vară, într-un ghiveci. Dacă vă așteptați să vină gerul, mutați ghiveciul înăuntru pentru o perioadă.

Plan pas-cu-pas pentru plantarea bulbilor de primăvară

Imediat ce ați planificat unde doriți să plantați bulbii și când prin fereastră pătrund primele raze de soare, este firesc să doriți să lucrați în grădină. Cu toate acestea, cum plantați de fapt plantele care înfloresc vara? Avem cateva sugestii pentru dumneavoastră.

  1. Plantați bulbii într-un loc însorit. Majoritatea plantelor care înfloresc vara, iubesc foarte mult soarele: vor crește mai bine și vor înflori mai bogat dacă vor beneficia de suficient soare.
  2. Înainte de a începe să săpați în grădină, analizați cu atenție spațiul pentru plantare, modul în care trebuie distanțați bulbii și cât de adânc trebuie plantați aceștia în sol. Puteți alege să pregătiți o groapă mare, pe care să o umpleți ulterior cu pământ de flori, sau să pregătiți mai multe gropi mai mici, pentru fiecare bulb. În plus, vă va fi mai ușor cu un plantator pentru bulbi. Asigurați-vă că îndepărtați buruienile și aglomerările dure pe care le găsiți în pământ.
  3. Folosiți pământ special pentru bulbii de flori din grădina dumneavoastră. Pământul de flori de calitate RHP reprezintă cea mai bună opțiune. Acest pământ nu conține pesticide și nici agenți patogeni.
  4. Așezați bulbii cu vârful în sus, astfel încât aceștia să crească spre suprafață. Uneori puteți diferenția vârful de bază, printr-un mic lăstar, dar alteori este mai dificil de sesizat în care parte este vârful. Plantați bulbul cu partea rotundă sau ascuțită în sus.
  5. Dacă va apărea înghețul după ce plantați bulbii, asigurați-vă că îi acoperiți cu material izolant. Puteți utiliza folie cu bule pentru acoperirea ghivecelor, iar pentru suprafețe mai mari, ați putea utiliza folie pentru grădină.
  6. Dacă nu plouă timp de câteva zile, udați bulbii abundent. Pentru ca sistemul radicular să se dezvolte, apa este deosebit de importantă în faza de început, imediat după plantare. Este vital ca apa să se poată scurge atunci cand bulbii se află în ghivece. Dacă va rămâne prea multă apă în ghiveci, rădăcinile vor putrezi.

Ce bulbi de primăvară recomandăm?

Liatris

Această floare magnifică poate fi recunoscută după florile sale în formă de spic. Uluitoarea plantă cu flori mov înflorește din iunie până în septembrie. Vă aflați în căutarea unor plante care să atragă albinele și fluturii în grădina dumneavoastră? Liatris se potrivește cu siguranță în acest rol. Am poreclit această plantă ca fiind un ”magnet” potrivit pentru polenizare. Liatris se poate planta în grădină sau în ghiveci și se poate utiliza și ca floare pentru buchete. Horteka îi comercializează sub formă de bulbi individuali și în pachete pentru straturi.

Gladiole

Plante care adoră soarele. Plantați-le în plin soare sau într-un loc cald. Gladiolele sunt disponibile în tot felul de culori. Alb, roșu, galben sau mov, lăsați-vă imaginația să zburde. Florile în formă de clopoței înfloresc din iulie până în septembrie și uneori chiar și până în octombrie. Bondarii și albinele sunt mari fani ai gladiolelor și sunt extrem de fericiți să se adune în grădina dumneavoastră.

Frezii

Primăvara nu este numai pentru flori colorate, ci și pentru flori parfumate. Freziile emană un parfum extrem de plăcut. Puteți planta frezii în grădină sau într-un ghiveci. Vara, vă puteți bucura de frezii din luna iulie până în luna septembrie.

Dalii

De toate formele și mărimile. Avem disponibile aceste flori în diferite culori și forme. Daliile pot înflori chiar mult timp, cu condiția să li se îndepărteze florile uscate. Este posibil ca daliile să înflorească până la primul îngheț. Imaginați-vă că va puteți bucura de dalii din luna iunie până în noiembrie.

Știați că...?

Ați putea decora grădina, curtea interioară sau balconul cu bulbi de primăvară? Analizați gama noastră extinsă de produse.

Vedeți sortimentul nostru de bulbi de flori