Plante cățărătoare: accesoriul perfect pentru garduri și ziduri.

V-ați gândit vreodată să vă acoperiți gardul, magazia, pergola și zidurile, cu plante verzi? Plantele cățărătoare sunt soluția perfectă pentru a avea o grădină verde și plină de culoare, inclusiv la înălțime. Deseori, oamenii se gândesc la iederă, atunci când vine vorba de plante cățărătoare, dar trebuie să știți că există mult mai multe plante uimitoare, care pot fi folosite cu succes în acest scop. Am pregătit o listă cu cele mai bune opțiuni, pentru a vă ajuta.

 

Pentru început, vom discuta despre faimoasa iederă. Iedera este una dintre puținele plante cățărătoare care se agață singură. Are nevoie doar să fie susținută în direcția potrivita și de restul se ocupă singură. Asigurați-vă că iedera are o suprafață adecvată de care să se poată agăța. Poate fi un zid, un grilaj sau un gard. Atât timp cât iedera are spațiu să crească, va rămâne în faza de plantă tânără și va continua să se cațere. Dacă o tăiați din când în când, o puteți menține în faza de plantă tânără, pe termen nelimitat. Când iedera nu mai găsește de ce să se agațe, va trece în faza de plantă matură. Apoi, planta își va schimba aspectul și va înflori în sezonul de toamnă.

 

Uimitoarea noastră hortensie cățărătoare este cunoscută pentru florile sale albe, precum zăpada. Hortensia înflorește între lunile iunie și septembrie. Hortensia se cațără excelent pe ziduri și garduri. Este foarte ușor de îngrijit, deoarece aceasta se agață singură și crește atât la soare, cât și la umbră. Un lucru interesant: în perioada de înflorire, va atrage albinele și fluturii.

 

 

Clematita este una dintre cele mai entuziaste plante cu flori, dintre toate soiurile de plante cățărătoare. Poate produce flori roșii, albastre, mov, roz și albe. Sau puteți alege să combinați mai multe culori. Un avantaj important al acestei plante cățărătoare, este faptul că vă puteți bucura de ea pentru o perioadă lungă de timp. Înflorește începând din lunile martie/aprilie și până spre finalul lunii septembrie. În plus, după trecerea florilor, unele dintre ele formează ciucuri ca de bumbac, care arată fabulos. Clematita iubește soarele, de aceea trebuie plantată într-un loc expus la soare pe durata întregii zile, însă partea de jos trebuie să fie poziționată la umbră. Spre deosebire de iedera și de hortensia cățărătoare, clematita are nevoie de puțin ajutor pentru cățărare. Utilizați o sârmă sau un grilaj special pentru plantele cățărătoare.

 

Avem disponibili trandafiri de toate tipurile și dimensiunile, chiar și soiuri cățărătoare. Trandafirii noștri au cele mai frumoase culori. Există diferite soiuri de trandafiri cățărători, soiuri care înfloresc tot anul și altele care se regenerează în fiecare an.

 

Analizați colecția noastră de plante pentru grădină