Plante cu rădăcini nude: ce sunt și cum le plantăm?

Denumirea cu 'rădăcină nudă' semnifică faptul că rădăcina plantei este liberă. Cultivatorii noștri îndepărtează rădăcinile din pământ, atunci când plantele au împlinit 1 an. Planta a înflorit deja, așadar a avut la dispoziție un an întreg pentru a se fortifica. În acest mod, știm cu siguranță că planta este într-o stare bună. Rădăcinile nude ale plantelor noastre perene sunt viguroase. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de ele în grădina dvs. pe tot parcursul anului.

 

Care sunt beneficiile plantelor cu rădăcină nudă?

Plantele cu rădăcină nudă au anumite beneficii în plus față de cele crescute în ghivece de pepinieră.

  • Rădăcinile sunt foarte puternice, datorită anului petrecut în pepinieră, în grija cultivatorului. În primul an de la plantare, planta se fortifică mult față de cea plantată în ghivece.
  • Plantele cu rădăcină nudă se prind mult mai repede. După plantare, rădăcinile iau imediat contact cu pământul, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor plantate în ghivece. Pentru acestea din urmă, balotul de rădăcini ar trebui să ia contact cu solul mai întai. De aceea poate dura mai mult până vor începe să crească.
  • Plantele cu rădăcină nudă încep să crească mult mai repede după plantare. Plantele în ghivece pot avea un proces de creștere încetinit, cauzând boli sau chiar pierderea lor.
  • Plantele cu rădăcină nudă sunt mai puțin sensibile la medii uscate, vreme rece sau umedă, decât cele plantate în ghivece. De obicei nu suferă în urma fluctuațiilor de temperatură, iar acest aspect este foarte benefic pentru creșterea și sănătatea plantei.

Horteka.ro vă livrează plantele cu rădăcină nudă într-un ambalaj ecologic, nu într-un ghiveci din plastic. Acestea sunt confecționate din trestie de zahăr și pot fi reciclate. Rezultatul este o emisie mai mică de CO2 decât în cazul ghivecelor de pepinieră din plastic biodegradabil. Punga conține turbă. Așadar, rădăcinile nu trebuie să fie imediat plantate după livrare. Pot fi depozitate într-un loc răcoros, fără a necesita întreținere suplimentară.

Plantele cu rădăcină nudă revin în forță!

Vă veți întreba dacă aceste plante cu aspect de ramuri uscate sunt încă vii. Da, sunt vii cu siguranță! Este posibil ca unele dintre plantele pe care le livrăm să aibă un aspect mai uscat. Totuși, vă puteți bucura de ele din momentul în care încep să crească. Datorită anului de creștere prin care au trecut, acestea se revitalizează și sunt foarte puternice!

 

Cum plantăm rădăcinile nude?

Plantarea varietăților cu rădăcini nude este distractivă și ușor de realizat. Mai jos veți găsi câteva sfaturi utile pentru plantare:

1. Plantarea rădăcinilor poate fi făcută în ghivece, borduri sau direct în grădină
2. Rădăcinile trebuie mereu îndreptate în jos.
3. Pentru obținerea unui aranjament bogat, pregătiți o groapă de 2 ori mai adâncă decât diametrul balotului de rădăcini. În acest fel, fiecare rădăcină va avea spațiu suficient pentru a se dezvolta și niciuna nu va fi îndoită.

4.Acoperiți rădăcinile cu pământ, care asigură nutrienții necesari, cel puțin 60 de zile.

5. Dacă rădăcina are un vlăstar verde, acesta trebuie lăsat la suprafață.

6.Dacă aveți doar o rădăcină mare de plantat, aceasta trebuie plantată “cu capul în jos” chiar la baza solului

7. După plantare, udați doar atunci când pământul este uscat. Este important ca pământul să rămână umed. Dacă nu plouă timp de mai multe zile, udați plantele în exces.

8. Puteți începe fertilizarea atunci când înflorirea a început. Folosițifertilizator organic de grădină sau peleți nutritivi, atât în cazul plantelor la ghiveci cât și al celor plantate în grădină.

 

Când cresc și înfloresc aceste rădăcini?

Rădăcina va crește când vremea se încălzește. Dacă le plantați toamna, va dura ceva mai mult. Rădăcina se va fortifica în această perioadă. Dacă plantați primăvara, vor crește mai repede. Puteți planta aceste rădăcini tot timpul anului, cu excepția perioadelor de îngheț.

Analizați gama noastră de plante perene