Plante curgătoare la modă

Încăperile din locuința voastră sunt atât de pline, încât este imposibil să faceți loc pentru o plantă de interior? Poate părea așa, dar întotdeauna există spațiu pentru ceva verde! Noi considerăm că există întotdeauna spațiu pentru verdeață, mai ales acolo unde nu vă așteptați. V-ați gândit vreodată la o plantă curgătoare? Oferiți locuinței voastre un aspect de junglă cu cele mai frumoase plante curgătoare de la Horteka. Cum? Cu plăcere vă explicăm care sunt cele mai importante aspecte legate de aceste plante.

Motivele pentru care sunt recomandate plantele curgătoare

O plantă curgătoare aduce cu sine foarte multe avantaje. Pentru a vă oferi o imagine despre cât de grozave sunt într-adevăr aceste plante, am creat pentru voi o listă cu toate avantajele lor. Mai întâi, există multe locuri în care vă puteți amplasa plantele curgătoare. Senecio se potrivește de minune în fața ferestrei. De exemplu, imaginați-vă o plantă curgătoare pe un raft înalt cu cărți, pe pervazul ferestrei sau într-un vas special suspendat. Asigurați-vă că aceste plante au suficient spațiu pentru a se dezvolta corespunzător.

Prietenii noștri agățători sunt bineveniți nu doar în încăperi mici, ci și în camere mari și (deseori) goale. Lucrați într-un birou și doriți să nu se audă toate discuțiile din cealaltă parte a biroului? În acest caz, plantele curgătoare sunt o soluție pentru voi. Plantele curgătoare au un efect acustic și împiedică ecoul zgomotelor din birou. În plus, plantele aduc bucurie și au un efect benefic împotriva stresului. De aceea, la Horteka veți găsi o gamă largă cu astfel de plante.

În plus, aceste plante arată foarte natural și foarte bine. Plantele curgătoare oferă un sentiment real de junglă în oraș. Combinați toate tipurile de plante curgătoare sau combinați-le cu alte plante de interior. Trebuie doar să nu vă legănați pe liane.

Cele mai importante sfaturi pentru plantele curgătoare din locuința voastră

 

  1. Îngrijirea plantei curgătoare, începe deja de la amplasare. Asigurați-vă că aveți un cârlig stabil, pentru a fixa planta de tavan, mai ales dacă ați ales un vas greu.
  2. Gândiți-vă bine ce vas folosiți pentru suspendarea plantei curgătoare. Sunt importante nu doar aspectul și greutatea vasului, ci și modul în care îl folosiți. De regulă, plantele sunt livrate cu un vas interior din plastic perforat. Acest lucru se întâmplă cu un anumit motiv. În felul acesta, apa se scurge cu ușurință. Așezați vasul interior în vasul suspendat, pentru a fi în același timp funcțional și aspectuos.
  3. Amplasați planta la o înălțime la care să puteți ajunge cu ușurință. Dacă o amplasați foarte sus încât să aveți nevoie de o scară, există riscul să uitați sau să omiteți să o udați. În plus, este important să puteți palpa pământul, pentru a ști când au plantele nevoie de apă. Dacă planta este atârnată de tavan, o soluție poate fi și un cârlig pentru vas care este ușor de îndepărtat.
  4. Luați în considerare faptul că aerul cald urcă. Cu cât mai sus este amplasată planta voastră curgătoare, cu atât mai repede se va usuca pământul și cu atât mai des va avea nevoie planta de apă.
  5. Aveți grijă unde amplasați planta. Plantele curgătoare se deosebesc în ceea ce privește cantitatea de lumină necesară pentru a înflori optim. Gândiți-vă așadar înainte de a comanda o plantă curgătoare verde, unde urmează să o așezați și câtă lumină naturală există în acel loc.

Favoritele noastre

  • Senecio este o plantă veselă, ale cărei frunze arată precum niște boabe mici și mari de mazăre. Dar atenție: această plantă îndrăgită, poate să ajungă la o lungime foarte mare. Doriți mai multe plante de Senecio: nicio problemă! Senecio este ușor de plantat. Tăiați sau separați un lăstar și lăsați-l să se usuce. Atunci când lăstarul este bine uscat, îndepărtați de pe codiță frunzele de jos și plantați-l în pământ umed. După câteva săptămâni, planta va face rădăcini.
  • Aeschynantus "Japhrolepis" provine din pădurile tropicale asiatice și este o plantă minunată cu flori. Cu florile sale roz-somon și frunzele de culoare verde deschis, este o prezență frumoasă și colorată în locuința voastră.
  • Ce parere aveți despre iederă? Aceasta poate crește atât în sus cât și în jos. Iedera se caracterizează prin frunzele sale verzi, în cinci colțuri. În plus, planta are un efect de purificare a aerului și nu are nevoie de multă lumină. Drept urmare, iedera este planta perfectă pentru a aduce verdeața în biroul sau camera voastră pentru oaspeți.
  • Doriți ca pe lângă verdeață să aveți și culoare în locuința voastră? Atunci Tradescantia este planta ideală pentru voi. Există varietăți cu frunzele verzi sau violet, tocmai de aceea Tradescantia este o prezență remarcabilă în orice încăpere.
  • Ferigile sunt din nou la modă! Aceste plante cu efect de purificare a aerului există în diverse forme, dimensiuni și nuanțe de verde. Fiecare ferigă are propriul său stil de frunză. Deoarece feriga iubește umiditatea ridicată a aerului, este planta ideală pentru baie sau bucătărie. De aceea o și numim: planta care este din nou la modă!

Analizați colecțiile noastre de plante curgătoare