Păstrați plantele curate

Din dragoste pentru plante

Plantele de interior au nevoie de multă dragoste și îngrijire. O plantă ar putea fi un pic mai pretențioasă decât alta. Este și motivul pentru care plantele oferă atât de multă bucurie! Iată de ce este important să știți exact cum să vă îngrijiți plantele de interior. Toată atenția pe care le-o acordați va fi cu siguranță răsplătită. Plantele vor crește mai puternice și vor arăta mai frumos pentru mai mult timp. În plus, plantele de interior care înfloresc, vor produce boboci mai puternici, care vor rămâne deschiși mai mult timp. Urmați aceste sfaturi de bază pentru ca plantele să vă ofere cât mai multă bucurie în fiecare zi.

Bucurați-vă din plin de flori

Bucurați-vă atunci când vă îngrijiți plantele de interior. Precum oamenii și animalele, plantele au nevoie de o anumită cantitate de apă și de hrană. Apa în exces sau insuficientă va dauna plantelor de interior, așadar verificați solul din ghiveci la fiecare câteva zile, pentru a știi dacă trebuie udate din nou. Introduceți degetul 2 cm în pământ, pentru a face o estimare corectă. Dacă solul este încă umed, de obicei înseamnă că încă nu trebuie să udați planta. Plantele de interior din categoria cactușilor și suculentelor pot fi lăsate fără apă perioade mai lungi de timp. În momentul livrării plantelor, este extrem de important să verificați umiditatea din sol, iar prin pipăire vă puteți da seama cel mai bine. Udați moderat, cu cantități mici de apă.

Este momentul să udați planta? Cel mai bine este să-i administrați cantități mici de apă călduță. Plantele tropicale preferă în special apa călduță și nu rece. Dacă apa este prea rece, se poate crea un șoc la nivelul rădăcinilor, lucru care va duce la imposibilitatea de a mai absorbi apă. Un păhărel de apă este suficient pentru a vă păstra plantele fericite. Administrarea de substanțe nutritive de două ori pe an în perioada de creștere, le va spori sănătatea și vitalitatea. Amestecați îngrășământul cu apă și udați ca de obicei.

 

Clima subtropicală

Multe plante de interior sunt tropicale, așa că acestea adoră căldura și umiditatea. Pentru ele sunt esențiale o temperatură constantă și lumină suficientă. Evitați să le amplasați lângă o sursă de căldură sau ferestre deschise. Stropirea frunzelor cu apă o dată pe săptămâna, este un mod minunat de a le menține vitalitatea. Nu uitați să stropiți și partea interioară a frunzelor.

 

Praful conferă un aspect inestetic plantelor și poate dăuna. În plus, ar trebui să îndepărtați frunzele uscate, astfel încât planta să-și folosească toată energia pentru cele sănătoase. Plantele vă dau de multe ori o mână de ajutor în acest sens. În cazul multor plante, frunzele moarte se identifică după culoarea maronie și structura uscată. Frunzele galbene denotă de obicei excesul de apă sau apa ori lumina insuficientă. Verificați întotdeauna eticheta plantei pentru indicații.

Sfat: Un mod rapid de a revigora o plantă este să o introduceți sub jetul de apă. Astfel, praful va fi îndepărtat și frunzele vor fi hidratate în același timp.

Dacă vă doriți mai mult ajutor pentru îngrijirea plantelor, vizitați blogul Horteka pentru a afla detalii despre plantele de interior.

Vedeti colectiile noastre de plante de interior