Plantele mari pentru interior: vedetele oricărei încăperi

Plantele mari pentru interior sunt perfecte pentru a înveseli orice încăpere. Acasă sau la birou, plantele mari pentru interior, creează imediat o atmosferă minunată. O plantă mare pentru interior va fi vedeta camerei. Cu acestea, puteți crea ușor senzația unei adevărate jungle. Plantele mari pentru interior nu sunt doar frumoase, ci și foarte utile ca separatoare naturale pentru camere. Astfel, puteți transforma o încăpere mare, în două mai mici. În general, plantele pentru interior au nevoie de relativ puține îngrijiri. Asigurați-vă că plantele mari de interior nu sunt amplasate lângă o sursă de căldură.

Aveți nevoie de ceva inspirație? Horteka a alcătuit o listă a alegerilor de top pentru voi.

1. Strelitzia (planta pasărea-paradisului) ”Nicolai”

Strelitzia este cea mai populară plantă de interior de la Horteka. Această plantă tropicală provine din Africa de Sud și este cunoscută și drept planta păsarea-paradisului. Spre deosebire de starea sălbatică, planta nu va înflori în interior. Însă, frunzele mari și verzi creează senzația unei păduri tropicale. Imaginați-vă într-un safari african și bucurați-vă de priveliște. În plus, planta purifică aerul! Contribuie la un somn odihnitor și vă ajută să vă concentrați la lucru. Iubitorii de plante se simt mereu mândri cand Strelitzia produce o frunză nouă.

La început, frunza este făcută sul, apoi se desfășoară dintr-o dată. Încercați și singuri și deveniți grădinari de interior fericiți!

2. Philodendron XL

Filodendronul seamană cu o girafă. Crește atât de înalt, încât dezvoltă un „gât” foarte lung. Această plantă tropicală sud-americană, iubește umiditatea ridicată, așadar vă puteți crea propria junglă urbană amplasând câteva plante tropicale laolaltă. Astfel, acestea vor reține umiditatea ridicată între ele și vă veți putea bucura de multă verdeață în jur. Frunzele în formă de inimă, îi conferă plantei un aspect înduioșător. V-ați îndrăgostit de filodendron?

Retineți: seva filodendronului este otrăvitoare. Nu lăsați planta la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

3. Dracaena

Dracaena este cunoscută și ca planta dragon, datorită aspectului său aspru și țepos. Această plantă exotică este originară din Africa tropicală. Dracaena aduce o senzație de deșert în camera de zi. Cu numeroasele sale tulpini, veți avea mai multe plante într-una singură. În plus, planta trăiește foarte mult, așadar vă puteți bucura de frunzele sale splendide și sălbatice, vreme îndelungată. Pe lângă frumusețe, această plantă de interior este și foarte utilă. Dracaena marginata este o plantă care purifică aerul.

4. Ficus lyrata XL – Smochinul-lira

O plantă care arată precum o liră? Aceasta este Ficus lyrata XL, care are frunze asemănătoare cu o liră. Această plantă provine din pădurile tropicale africane, ajunge la înălțimea de 120-130 cm și reprezintă un accent perfect pentru orice încăpere. Smochinului-lira îi merge bine și când este așezat lângă fereastră într-un birou. Poziționând mai multe plante una lângă alta, puteți crea cu ușurință un separator natural pentru cameră. Asigurați-vă că încă puteți ajunge la birou prin mulțimea de frunze.

5. Ficus benjamina

Ficus benjamina este o plantă foarte elegantă de interior. Uneori, planta are o singură tulpină, dar poate avea și tulpini împletite. Veți alege ficusul cu o mulțime de frunze sălbatice sau unul cu o sferă ordonată de frunze? Alegeți-vă favoritul! În sălbăticie, ficusul poate crește până la 10 metri înălțime. Acest lucru se întâmplă în zone precum Australia și Asia de Sud-Est. În interior, însă, planta crește până la maximum 3 metri înălțime.

6. Schefflera

Schefflera are diferite denumiri în Europa. În olandeză, planta se numește și ”Vingersboom”, sau copac cu degete. Poartă această denumire, deoarece tulpinile produc un grup de frunze asemănătoare cu forma unei mâini. În română și în engleză, i se mai spune arbore-umbrelă. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să vă adăpostiți sub frunzele acestei plante de interior. Planta are nevoie din când în când de un duș. Schefflera poate crește până la 1,5 metri înălțime și are efect de purificare a aerului. De ce ați mai avea nevoie pentru a o comanda?

7. Palmier Areca

Palmierii sunt perfecți pentru a crea o atmosferă tropicală în casă. Aproape că vă puteți vedea pe o plajă cu nisip alb, sub soarele cald. Palmierul Areca va produce acest efect, chiar în locuința voastră. Iar când este cald, vă poate răcori cu frunzele sale mari. Această planta care purifică aerul este prezentă și în cele mai recente tendințe din decorațiunile interioare. Puneți palmierul într-un coș, pentru a fi cu totul la modă și în tendințe.

8. Monstera deliciosa

În ultimii ani, Monstera deliciosa a devenit o plantă de interior care face parte integrantă din camera de zi. Această populară plantă de interior, poate deveni uriașă. Frunzele sale mari, cu găuri, cresc în toate direcțiile. Legați-le și susțineți-le pe stâlpul cu mușchi, pentru a deveni o plantă imensă de interior. Știți ce este atât de extraordinar la Monstera? În afara frumuseții sale, este ușor de îngrijit și purifică aerul. Planta însăși comunică atunci când nu se simte bine. Așadar, cu cât mai are multe găuri, cu atât planta este mai sănătoasă!

Optați pentru o plantă de interior mare pentru casă sau birou? Sau ați prefera o plantă ceva mai mică? Analizați recomandările Horteka privind plantele de interior.

Analizați colecțiile noastre de plante mari pentru interior