Pregătiți-vă grădina pentru o vară fierbinte

Iarba galbenă, plantele ofilite și solul uscat, țin acum de trecut! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă păstrați grădina cât mai frumoasă în timpul unei veri fierbinți și uscate. Nu este nimic mai frumos decât o grădină verde, bogată și plină de flori. Dar când este foarte cald, plantele au nevoie de ceva mai multă îngrijire. Am pregătit cele mai importante sfaturi pentru voi.

1. Udați plantele cu foarte multă apă

Vara, udați-vă plantele mai des decât o faceți iarna. Apa din pământul de flori, din rădăcini și din frunze, se evaporă mai repede din cauza căldurii, ceea ce înseamnă că trebuie să completați cantitatea de apă mai des. Udați-vă plantele o dată la câteva zile sau chiar în fiecare zi. Acordați atenție necesarului de apă al plantelor. Acest lucru este de obicei menționat pe eticheta lor. Puteți să vă alegeți plantele favorite și de pe site-ul nostru. Udați-vă plantele dimineața sau seara, când soarele nu mai este arzător. Plantele se udă atunci când este răcoare, deoarece apa nu se va evapora la fel de rapid. Apa se evaporă foarte repede în timpul zilei, iar picăturile de apă pot provoca arsuri. Picăturile actionează precum o lupă ce amplifică lumina care cade pe frunze. Acest lucru poate duce la rănirea frunzelor.

Pentru a menține cât mai reduse costurile și pentru a evita să rămâneți fără apă, puteți alege să cumpărați un butoi pentru a colecta apa de ploaie. Acesta stochează apa de ploaie, pe care o puteți utiliza apoi pentru a vă uda plantele. Apa de ploaie este adesea mai bună pentru plante, decât apa de la robinet. Acest lucru se datorează faptului că în apa de la robinet există mai mult calcar. Nu uitați și de celelalte produse care vă pot ajuta, precum furtunurile de grădină, stropitoarele sau sistemele de irigare.

2. Ceva mai multă putere

Sperăm că le-ați administrat deja plantelor ceva îngrășământ în luna martie, după perioada de repaus din timpul iernii. În iunie sau iulie, adăugați compost, pentru a îmbunătăți calitatea solului. Sfat: trebuie să utilizați fertilizator organic. Fertilizatorul artificial nu îmbunătățește durata de viață a solului. Atunci când adăugați fertilizator organic, solul nu se va usuca la fel de rapid în timpul verii fierbinți, ceea ce înseamnă că acesta va reține mai multă apă pentru a fi absorbită de plante.

3. Acoperiți solul

Acoperirea solului în care se află plantele, reprezintă o altă modalitate de a împiedica uscarea lui rapidă. În acest scop, puteți folosi plante care acoperă solul. Le puteți găsi în gama noastră de acoperire a solului. Puteți folosi și materiale artificiale, precum pietre, pietriș sau scoarță de copac. Sunt potrivite și deșeurile generale, cum ar fi cojile de nucă de cocos sau sâmburii de piersică.

Plante în ghiveci și plante cultivate în sol deschis

Sfaturile de mai sus se aplică atât plantelor în ghiveci, cât și celor cultivate în sol deschis. Plantele în ghiveci pot fi mutate și, prin urmare, pot fi protejate de lumina și căldura excesivă. Amplasați plantele de ghiveci în locuri în care vor avea suficientă umbră, pentru a se răcori. Puteți pune ghivecele de flori aproape unele de altele. Astfel, lumina soarelui va cădea pe o suprafață mai mare, iar plantele nu se vor usca la fel de rapid. Rețineți: plantele în ghiveci se usucă în general mai repede decât cele cultivate în sol deschis.

Plantele cultivate în sol deschis, pot fi mutate doar prin replantare. Acest lucru se face de obicei între lunile octombrie și martie. Replantarea în timpul verii nu este recomandată, deoarece adesea plantele nu supraviețuiesc. Nu se recomandă deloc replantarea copacilor. Rădăcinile lor sunt bine înrădăcinate în pământ. Le va fi foarte greu să se prindă în solul nou. Protejați-le, instalând o umbrelă care să țină umbră. Totuși, arbuștii și alte plante perene, se pot replanta cu ușurință. Dacă observați că în vara aceasta, unele plante primesc prea mult soare, în toamnă mutați-le în alt loc. De asemenea, gândiți-vă ce bulbi noi de flori veți cumpăra în toamnă. Vă sfătuim să elaborați un plan pentru grădină, pentru o bună amenajare a acesteia.

Vizitatori care nu sunt bineveniți

Pe lângă temperaturile ridicate, vara pot apărea și bolile și dăunătorii. Veți observa mai multe muște, furnici și alte insecte în grădină. Protejați-vă plantele cu soluții pentru aceste probleme. Căutați produsele potrivite pentru fiecare boală sau infestare, în special pe cele organice. Acestea nu conțin substanțe dăunătoare animalelor, oamenilor, plantelor sau solului. Astfel, plantele voastre vor fi mai sănătoase și mai puternice.