Terapie cu plante – aflați motivul pentru care plantele sunt benefice

După albastru, verdele este cea mai obișnuită culoare de pe Pământ. Deja știm că această culoare ne face să fim fericiți, însă mai multe studii au demonstrat că verdele este chiar benefic pentru noi. Plantele vă ajută să vă relaxați, să îmbunătățiți mediul înconjurător și să vă ameliorați semnificativ sănătatea.

Purificarea aerului

Se știe deja că plantele transformă CO2 în oxigen prin fotosinteză. Astfel, cantitatea de oxigen din aer crește, ceea ce ne ajută să respirăm suficient oxigen. În plus, plantele care purifică aerul filtrează poluanții din aer. Printre aceștia se numără gazele și alte substanțe nocive care nu pot ieși dintr-o casă bine izolată. Plantele îmbunătățesc aerul pe care-l respirați, făcându-l mai curat și mai sănătos.

Concentrare și productivitate

Studiile au arătat că plantele de la birou pot crește cu până la 15% concentrarea și productivitatea în timp ce lucrați. Această cercetare a demonstrat și că plantele vă pot îmbunătăți memoria cu până la 20%. Depuneți deseori efort pentru a vă concentra în timpul zilei? Sau sunteți distrași des și uitați lucruri? Plantele vă pot ajuta să fiți mai productivi la serviciu. Așa că, înconjurați-vă cu cât mai multă verdeață la birou și acasă.

Plantele vă fac fericiți

În cadrul unui studiu britanic, a fost urmărit un grup de oameni timp de 18 ani și s-a descoperit că oamenii care sunt înconjurați de culoarea verde, sunt mai fericiți. În cele mai multe cazuri, acești oameni trăiau într-un mediu verde sau aveau multe plante. Convingeți-vă singuri: grădinăritul sau îngrijirea plantelor de interior v-ar putea face și pe dumneavoastră mai fericiți!

Copacii și plantele vă ajută să vă relaxați

Mireasma minunată a arborilor vă învăluie atunci când vă plimbați în pădure. Vă place să vă aflați în aer liber – vă bucurați de aerul curat de afară și de culorile frumoase. Vă face să vă simțiți complet relaxați. Acest lucru de datorează copacilor parfumați. Arborii secretă fitoncide pentru a ține la distanță insectele și ciupercile. Fitoncidele pot reduce tensiunea arterială și nivelul de cortizol. Vă pot asigura o relaxare completă. Copacii sempervirescenți au un efect deosebit de puternic. Ar trebui să vă gândiți să plantați arbori în grădina dumneavoastră.

Și grădinăritul vă ajută să vă relaxați. După o zi obositoare la serviciu, unde nu totul a mers bine, nimic nu se compară cu relaxarea în grădină și îngrijirea plantelor. Cercetările arată că oamenii se simt fericiți când văd că munca lor dă roade rapide. Spre exemplu, în grădină puteți vedea rezultate rapide atunci când plantați sau tundeți. Convingeți-vă singuri!

Îmbunătățirea calității somnului

Creșterea nivelului de oxigen din camera, vă ajută să vă odihniți mai bine. Iată de ce este bine să aveți în dormitor plante care purifică aerul. Unele plante emană și un parfum deosebit, care vă poate ajuta să dormiți chiar mai bine. Aveți grijă când alegeți o plantă de interior, deoarece există și plante care mai degrabă absorb oxigenul noaptea, în loc să-l producă.

În ansamblu, este clar că plantele sunt benefice pentru dumneavoastră. Așadar, există o mulțime de motive pentru a avea plante în casă, în grădină sau pe balcon. Vă vom ajuta cu plăcere să găsiți plantele perfecte pentru dumneavoastră. Consultați gama noastră de plante de interior și plante pentru gradină si îmbunătățiți-vă calitatea vieții începând de astăzi!