Top 10 plante de grădină cu creștere rapidă

Grădina este un loc minunat de relaxare. Odată ce ați decorat-o, veți dori să vă bucurați de toate culorile sale vesele, cât mai repede posibil și de a vă petrece întreaga vară alături de florile și plantele cultivate, din confortul propriilor fotolii de grădină. Este atât de satisfăcător când plantele cresc și înfloresc rapid! Am pregătit pentru voi top zece plante, pentru a vă transforma în scurt timp grădina într-un loc plin de fericire.

 

1. Hedera helix: o cataratoare verde

Hedera crește efectiv oriunde: în interior sau exterior, atârnând sau cățărându-se. Hedera helix, sau iedera, se susține singură și o veți vedea deseori cățărându-se pe zidurile exterioare sau pe garduri. Această plantă cățărătoare cu creștere rapidă, va continua să se întindă până când rădăcinile sale aeriene nu vor mai găsi un suport de prindere. Planta produce și floricele albe, extrem de drăguțe. Așadar, dacă vă doriți în scurt timp un zid decorat cu verdeață, alegeți iedera!

2. Hortensie cu panicule

Hortensia, este o plantă de care vă veți îndrăgosti. Deși această magnifică plantă de grădină nu este voluminoasă, în scurtă vreme va fi plină de frunze verzi și boboci de culoare deschisă. Hortensia produce multe inflorescențe mari și sferice, din iulie până în octombrie, iar culorile acestora fac ca această plantă să fie potrivită pentru orice grădină.

3. Clematis armandii

Horteka crede că una dintre cele mai frumoase plante cățărătoare este clematita. Clematis armandii este o plantă cățărătoare colorată, sempervirescentă și cu creștere rapidă, care poate ajunge până la înălțimea de patru metri. Florile mici și roz, fac ca planta să emane veselie, ceea ce o transformă în alegerea perfectă pentru acoperirea unei pergole sau a unui gard anost.

4. Eucalyptus gunnii

De unde provine acest parfum extrem de plăcut din grădina? Chiar așa, de la un eucalipt. Acest copac are multe avantaje pentru voi și pentru grădină. Plantele gri-verzi sunt foarte populare în acest moment, iar printre ele se numără cu siguranță și eucaliptul. Urmați această tendință în grădinărit, plantând pomul cu creștere rapidă în bordură sau pe terasă, într-un ghiveci. Îi puteți folosi frunzele, pentru a prepara un ceai delicios sau pentru a vă transforma baia. Sau pur și simplu, bucurați-vă de parfumul minunat din grădină.

5. Imperata cylindrica

Firele ierboase de Imperata cylindrica sunt roșii precum sângele, dar nu vă faceți griji, această plantă vă va aduce doar bucurie. Culoarea roșie a ierbii decorative îi va oferi grădinii voastre o tentă asiatică. Utilizați imperata pentru a împrejmui natural o bordură sau pe terasă, ori combinați-o cu plante vesele cu flori, pentru un efect cromatic splendid.

6. Ligustrum ovalifolium

Gardurile vii cu creștere rapidă, reprezintă un mod foarte comod de a înlocui gardurile tradiționale, așadar, ce spuneți de un lemn-câinesc, de culoare verde crud? Ligustrum ovalifolium poate ajunge până la înălțimi de 1,5-2 metri și va crește rapid, atât timp cât are suficient soare. În plus, la fel de surpinzător este că lemnul-câinesc înflorește primăvara, oferindu-vă un gard viu plin cu floricele albe, delicate. Mai târziu, acestea se transformă în fructe negre, adorate de păsări!

7. Passiflora

Passiflora este o plantă tropicală minunată, cu un ritm de cățărare rapid. Florile vă vor transforma într-o clipită grădina într-o insulă caraibiană. Nu vă rămâne decât să lăsați duși de val, înconjurați de nuanțele de albastru și galben și de parfumurile minunate, sau să savurați un cocktail sub pergola pe care s-a cățărat această plantă. În această vară, totul este posibil. Dați-i o mână de ajutor acestei plante cățărătoare, deoarece are nevoie de un suport de care să se prindă. Știați că passiflora produce fructe comestibile începând din al doilea an de la plantare? Acestea sunt delicioase pentru oameni, dar animalele se vor bucura de fructe și flori în aceeași măsură.

8. Trandafir de parc

Trandafirul este un element esențial pentru grădinile elegante moderne. Acest arbust va fi plin de flori mari și colorate, în fiecare vara. Preferați un alb clasic sau un roșu închis? Orice culoare ați alege, trandafirul va da tonul, iar parfumul delicat al florilor vă va duce în al nouălea cer.

9. Cimbrisor

Cimbrișorul este o plantă potrivită pentru acoperirea solului, foarte puternică și frumoasă. Pe cimbrișorul violet se poate călca fără probleme, așadar este plantat deseori printre dalele de pavaj sau în locul unui gazon. O idee și mai bună este să-i permiteți să crească printre firele de iarbă ale gazonului, astfel, vă veți putea bucura imediat peste tot, de flori de culoare violet, într-o grădină veselă.

10. Campanula

Campanula este o plantă incredibil de versatilă, care crește târându-se pe sol sau ca plantă atârnătoare. Este la fel de potrivită și pentru acoperirea solului din grădină, și precum o decorațiune într-un ghiveci suspendat. Cunoscută și drept clopoțel, este faimoasă pentru florile sale de un albastru violet, care se deschid toată vara și înveselesc spațiul exterior.

Dacă vă doriți una dintre aceste plante cu creștere rapidă pentru gradină, balcon sau terasă, atunci analizați cele mai populare plante, din gama noastră vastă.

Analizați gama Horteka de plante pentru grădina