Top 9 plante de interior ușor de întreținut

Plantele de interior vă vor umple casa de veselie. Dacă sunteți la început de drum în domeniul grădinăritului, nimic nu se compară cu momentul în care planta produce frunze sau flori noi, pentru prima dată. Cu toate acestea, trebuie să le acordați plantelor îngrijirea și atenția cuvenită. Iar acest lucru este uneori mai ușor de spus decât de făcut, deoarece foarte multe persoane nu știu că udarea plantelor nu reprezintă cel mai important aspect. Unele plante de interior necesită foarte puțină întreținere, făcându-le viața ușoară persoanelor novice în domeniul grădinăritului. Analizați această listă cu plante de interior ușor de întreținut , alese special pentru dumneavoastră:

1. Lepismium Bolivianum

Lepismium Bolivianum este o mică plantă suculentă, de-a dreptul uimitoare, disponibilă într-o varietate de forme, astfel încât să vă puteți bucura de acest tip de cactus atunci când este amplasat pe măsuța de cafea sau când este suspendat de tavan. Frunzele de culoarea verde, îi dau plantei un aer vesel. Amplasați-o într-un loc luminos și udați-o puțin, o dată pe săptămână – e tot ce îi trebuie acestei plante pentru a străluci. Decorați-vă întreaga cameră cu aceste plăntuțe neobișnuite și gandiți-vă că trăiți într-o lume subacvatică.

 

2. Cactus

Cactusul este o plantă rezistentă, originară din zonele secetoase, așadar este obișnuit cu condițiile extreme. Pe lângă faptul că poate suporta seceta, cactusul mai poate rezista și la temperaturi foarte ridicate și foarte scăzute. Poziționați-l în plin soare, pentru a se bucura de cel puțin cinci ore de lumină directă pe zi. Cea mai mare greșeala pe care o fac oamenii cu cactușii, este sa îi ude fie prea mult, fie deloc. Deși cactusul poate suporta seceta, are nevoie de apă. Este suficient să fie udat puțin, la fiecare două săptămâni în timpul sezonului de creștere și o dată pe lună în restul anului. Lăsați din când în când pământul să se usuce complet înainte de a uda din nou.

3. Aloe vera

Aloe vera este o plantă populară, datorită numeroaselor proprietăți, motiv pentru care este cultivată la scară largă pentru băuturi, tratamente, protecție solară și produse cosmetice. Această plantă suculentă este foarte ușor de îngrijit. Este suficient să o udați o dată pe săptămână sau la două săptămâni, iar iarna să reduceți frecvența udărilor la o dată pe lună. Lăsați solul să se usuce complet, așa cum se procedează în cazul cactușilor. Așezați planta într-un loc parțial umbrit, unde va primi totuși câteva ore de lumină directă în fiecare zi. Dacă doriți să folosiți gelul de Aloe vera, tăiați o parte din frunză și stoarceți-o. Apoi, planta se va regenera singură.

4. Sansevieria

Sansevieria vă va face să vă simțiți ca în propriul safari. Originară din Africa, această plantă are frunze groase și ascuțite, care se aseamănă cu niște tentacule. Folosiți-o pentru a crea impresia de deșert în locuință. Sansevieria este obișnuită în condiții meteo extreme, așadar are nevoie de puțină îngrijire. În timpul sezonului de creștere, udați-o o dată la două săptămâni și amplasați-o într-un loc luminos. Totuși, dacă această plantă suculentă are parte de lumină solară directă, s-ar putea să fie necesar să o udați ceva mai des. Verificați întotdeauna ca pământul din ghiveci să fie complet uscat înainte de a o

uda din nou și nu folosiți prea multă apă sau prea frecvent. Practic, singura modalitate prin care ați putea ”ucide” o Sansevieria este udarea excesivă, așadar reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care uită să-și ude plantele.


5. Bromelia

Bromelia este planta noastră preferată cu flori! Această plantă a devenit extrem de populară datorită inflorescenței la modă. Face parte din familia Bromeliaceae și produce un fruct deasupra magnificelor sale frunze verzi. Însă noi credem că toate plantele din această familie merită să fie privite cu admirație. Plantele de interior cu flori au culori splendide și vor aduce o pată de culoare indiferent de amplasament. La fel ca multe alte plante de interior cu flori, Bromelia preferă locurile luminoase, dar asigurați-vă că o feriți de soarele puternic de la amiază. Mențineți pământul din ghiveci întotdeauna ușor umed și administrați-i doar cantități mici de apă.

Pulverizați frunzele și florile din când în când, pentru a păstra planta frumoasă.

6. Dracaena

Chiar aveți un ”dragon” adevărat în camera de zi? Nu, este popularul Copac Dragon. Dracaena este o altă plantă a deșertului, ideală pentru interior și va aduce un aer vestic și sălbatic în camera de zi. Dacă doriți să vă imaginați că vă aflați în propriul film western, atunci vedeta noastră are nevoie de foarte puțin ajutor din partea distribuției. Această plantă preferă locurile atât luminoase, cât și cele la umbră. Vara, are nevoie de apă doar o dată la două-trei săptămâni, iar iarna o dată pe lună.

7. Kentia

Dacă doriți să vă simțiți ca și cum ați sta pe o plajă tropicală, palmierul Kentia este perfect pentru dumneavoastră. Vă puteți bucura de frunzele sale minunate fără a petrece mult timp îngrijindu-le. Așezați palmierul la umbră parțială sau totală, deoarece lumina în exces va provoca îngălbenirea sau chiar arderea frunzelor. Vara, udați-l o dată la cinci zile și foarte puțin, iar iarna o dată la zece zile. Palmierul Kentia provine din pădurile tropicale, așadar preferă să fie pulverizat des cu apă, ceea ce va reduce și posibilitatea apariției bolilor și dăunătorilor.

8. Philodendron

Dacă doriți o plantă de interior ușor de îngrijit și care se află în tendințele actuale, atunci Philodendronul este alegerea perfectă. Frunzele fantastice în diferite forme, fac ca această plantă de interior să fie perfectă pentru camerele moderne de zi. Poziționați această plantă exotică într-un loc luminos și mențineți solul umed, udând foarte puțin, din când în când. Udarea excesivă dăunează plantei, însă pulverizarea frunzelor o dată pe săptămână îi priește. Acum vă puteți bucura de un climat tropical în propria casă, fără a face prea mult efort.

9. Bonsai

Bonsaii vor aduce o notă de calmitate în locuință, nu doar prin aspectul lor, ci și prin faptul că au nevoie de foarte puțină îngrijire. Acești copăcei au nevoie de apă atunci când pământul din ghiveci începe să se usuce, dar vă recomandăm să îl verificați la o adâncime de circa un centimetru. Solul are nevoie de nutrienții potriviți pentru ca bonsaii să crească în mod corespunzător, așadar, asigurați-vă că folosiți pământ pentru ghivece, special conceput pentru ei. De asemenea, ar trebui să le administrați îngrășământ în perioada de creștere, pentru a se dezvolta armonios. Schimbați ghiveciul des, pentru ca rădăcinile să beneficieze de suficient spațiu. Bucurați-vă de acești copăcei simpatici, deoarece nimic nu este mai relaxant decât să stați lângă ei și să meditați după o zi grea la serviciu.