Transformați-vă mica grădină într-un paradis verde

Grădina dumneavoastră este prea mică și v-ați dori să pară mai spațioasă? Cultivând plantele potrivite, o puteți transforma spectaculos, astfel încât aceasta să vă lase impresia că este mult mai spațioasă. Noi am pregătit o serie de sfaturi care vă vor ajuta să vă modificați grădina.

Gata cu pavelele, decorați-vă grădina cu mai multă verdeață

În primul rand, luați-vă adio de la pavelele inestetice. Cu cât aveți mai multe plăci în grădină, cu atât veți avea mai puțin spațiu pentru verdeață. După cum v-am spus deja, verdeața este cea care vă va transforma spectaculos grădina. Bulbii de flori sau plantele colorate pentru grădină pot fi cultivate în locul pavelelor. Plantele târâtoare care acoperă solul, precum cimbrișorul, brumărelele sau campanulele, conferă multă culoare deodată, fără a ocupa prea mult spațiu. Plantați-le în jurul gazonului, în sol deschis sau între pavelele rămase.

Înlocuirea pavelelor cu o potecă formată din iarbă, poate fi de asemenea o soluție minunată pentru a vă decora grădina. Formați această potecă în spirală, pentru a crea un efect optic de spațiu mărit. Combinația dintre plantele colorate cu flori și iarba, vor da o impresie de spațiu mărit și de veselie.

Un gard verde în locul celui clasic

Pentru mai multă culoare în grădină, înlocuiți gardul cu plante pentru gard viu. Combinația adecvată de plante pentru gard viu vor conferi senzația că aveți o grădină mai mare. Alegeți-vă gardul viu preferat și plantați-l uniform (aceeași distanță de plantare și aceeași înălțime a plantelor) pentru a crea un efect optic de spațiu mărit. Preferați Dracila roșie sau lemnul câinesc, de un verde proaspăt? Acest gard natural este perfect pentru a vă izola grădina. Relaxați-vă complet în propria grădină. Doriți să creați o atmosferă Zen? Atunci un gard viu de bambus ar putea fi alegerea potrivită. Specia Fargesia este non-invazivă și perfectă în acest scop. Ați prefera un colț Zen în grădina? Atunci creați un gard natural cu iarbă ornamentală. Perfectă dacă doriți să meditați în liniște.

Sfat: Puteți schimba design-ul grădinii folosind și alte plante pentru grădină. Așadar, cultivați cât mai multe plante.

Varietăți mici, de culori și înălțimi diferite

Jocul de culori și înălțimi, are un efect deosebit și asupra dimensiunii grădinii dumneavoastră. Astfel, cu tonuri puțin variate ale aceleiași culori, grădina va radia. De exemplu, alegeți diferite nuanțe de albastru și violet. Ordinea culorilor reprezintă de asemenea o opțiune pentru a conferi senzația că aveți o grădină mai mare. Plantați mai întâi plante de culori închise în partea din față a grădinii și apoi completați-vă grădina cu flori de culori mai deschise. Astfel, grădina va căpăta mai multă profunzime. Accentuați efectul de adâncime cu plante și flori de înălțimi diferite. Poziționați plantele scunde în față și plantați plantele înalte în spate. Bulbii de flori de la Horteka sunt perfecți pentru a crea aceste contraste în grădină. Combinați bulbii în culori vesele, cu arbuști scunzi, precum hortensiile, sau cu plantele perene, de exemplu lavanda.

Iată un exemplu care se poate dovedi util:

  • Plantați în partea din față ranunculus de culoare violet închis. Acești frumoși bulbi produc 8-10 flori per bulb și au o înălțime de 30-40 de centimetri.
  • Vă puteți bucura de aceste flori frumoase pe tot parcursul verii. În spatele lor, plantați varietăți un pic mai înalte, de exemplu dalii roz sau cumbinați cu o tufă de lavandă. Daliile cu flori mari pot crește până la 90 de centimetri și înfloresc pentru o perioadă lungă de timp, din iulie până în octombrie.
  • Creați ultima zonă cu ajutorul gladiolelor de culoare roz foarte deschis sau alb. Aceste plante înalte pot ajunge și la un metru înălțime și înfloresc cam în aceeași perioadă precum daliile. Vă veți bucura de o multitudine de flori, iar grădina dumneavoastră va arăta mai spațioasă – ce v-ați putea dori mai mult?

Posibilitățile sunt nelimitate

Grădina dumneavoastră nu este suficient de spațioasă? Nu vă faceți griji cu privire la limitările suprafeței; plantați pe verticală! Plantele cu creștere verticală sunt în acest moment în tendințe. Vă puteți organiza o grădină verticală lăsând plantele să se cațere sau realizând un cadru vertical pentru cățărarea acestora. De exemplu, plantele cățărătoare sunt ideale pentru a aduce un plus de culoare unui perete exterior sau unei pergole. O soluție simplă este să plantați Hedera helix. Această cunoscută plantă cățărătoare se agață de perete și continuă să crească până când nu mai găsește loc. Dar dacă ne cunoașteți bine, la Horteka veți găsi mai multe culori în afară de verde. Pentru o atmosferă cu adevărat romantică în grădină, optați pentru un trandafir cățărător drăguț sau o clematită veselă. Aceste plante cățărătoare au nevoie de puțin ajutor, sub forma unui cadru de cățărare. Suspendați cadrul de perete și legați lăstarii plantei de el. În plus, trandafirul și clematita se combină excelent. Creați o combinație frumoasă de plante cățărătoare în propria grădină. Clematita înflorește în lunile mai și iunie, iar după aceea trandafirul începe să producă flori frumoase, de care vă puteți bucura până în luna noiembrie.

Vă puteși crea o grădină verticală, folosind un suport pentru plante. Suspendați suportul de perete și agățați de el tot felul de ghivece în culori vesele, în care să plantați plantele dumneavoastră preferate. Alegeți plante mici, pentru ca aceste ghivece să nu devină prea grele.

Doriți să începeți să vă transformați mica grădină într-una de vis și mult mai spațioasă? Atunci consultați gama noastră de plante pentru grădină.

Consultați gama noastră de plante pentru grădină.